jmx62 Napisano 26 Sierpnia 2021 Napisano 26 Sierpnia 2021 Model mojego" ulubienego" samolotu w malowaniu drugiego w kolejce amerykańskiego asa, dosiadacza Lightningów mjr Thomasa McGuire z kontem 38 zestrzałów. Model zbudowany PZP bez żadnych wynalazków(wtedy mało kto wiedział cokolwiek na temat ulepszaczy i nowych technik wykańczania modeli), jedyny mój dodatek to "niewidzialna" podpórka pod ogonem żeby model nie zadzierał nosa. Wtedy jak dla mnie wypukłe linie nie przeszkadzały a nity były jak najbardziej OK. Zbudowany około 1995 roku z edycji z 1987 Lockheed P-38H Lightning Special Edition — Thomas McGuire. Oczywiście pędzlowany Humbrolami Kolorowe pasy na statecznikach pionowych były w formie kalkomanii ale uparłem się je namalować, efekt jak widać - taki sobie. Można się nabijać i turlać ze śmiechu Ale ja się nie wstydzę(trzydzieści lat temu to był szczyt moich umiejętności modelarskich). Niestety model istnieje aktualnie we wspomnieniach i w postaci kilku marnej jakości fotek. 4 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 26 Sierpnia 2021 Napisano 26 Sierpnia 2021 Fajnie, że prezentujesz swoje modele ze swojej kolekcji modelarskich zabytków. To bardzo miłe z Twojej strony. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi