jmx62 Napisano 26 Sierpnia 2021 Share Napisano 26 Sierpnia 2021 Model mojego" ulubienego" samolotu w malowaniu drugiego w kolejce amerykańskiego asa, dosiadacza Lightningów mjr Thomasa McGuire z kontem 38 zestrzałów. Model zbudowany PZP bez żadnych wynalazków(wtedy mało kto wiedział cokolwiek na temat ulepszaczy i nowych technik wykańczania modeli), jedyny mój dodatek to "niewidzialna" podpórka pod ogonem żeby model nie zadzierał nosa. Wtedy jak dla mnie wypukłe linie nie przeszkadzały a nity były jak najbardziej OK. Zbudowany około 1995 roku z edycji z 1987 Lockheed P-38H Lightning Special Edition — Thomas McGuire. Oczywiście pędzlowany Humbrolami Kolorowe pasy na statecznikach pionowych były w formie kalkomanii ale uparłem się je namalować, efekt jak widać - taki sobie. Można się nabijać i turlać ze śmiechu Ale ja się nie wstydzę(trzydzieści lat temu to był szczyt moich umiejętności modelarskich). Niestety model istnieje aktualnie we wspomnieniach i w postaci kilku marnej jakości fotek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Sierpnia 2021 Share Napisano 26 Sierpnia 2021 Fajnie, że prezentujesz swoje modele ze swojej kolekcji modelarskich zabytków. To bardzo miłe z Twojej strony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi