DamianosPL Napisano 28 Sierpnia 2021 Share Napisano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) Kupiłem ten model ze względu na polskie malowanie i nowe formy wtryskowe, a że u mnie modele Airfix są na 1 miejscu to zawsze maja pierwszeństwo sklejania od innych firm. Farb ,kleju i pedzla nie uzyje. Ale plus nalezy sie za kolorową instrukcje , takie są najlepsze jak od Revella. Edytowane 28 Sierpnia 2021 przez DamianosPL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 28 Sierpnia 2021 Share Napisano 28 Sierpnia 2021 Fajnie będzie podglądać postępy, też nabyłem Vc ale w standardowej wersji, na plus że jest normalne składane zawieszenie + uproszczone (gamingowe), na minus oczywiście że trzeba sobie polskie kalki organizować (albo dokupić starter set i mieć Polaka z porządnym zawieszeniem plus amerykańca na uproszczonym) Pozdrawiam! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2021 Najłatwiejszy model jaki składałem. Częsci są na sucho przyłożone. Czeka mnie podkład+ewentualne szlifowanie+farba+mat+kalka+mat. I jeszcze musze poprawic troche lufe bo wyglada troche poszarpana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2021 (edytowane) Niestety mój arsenał pigmentów jest biedny. Bo wiekszosc modeli była robiona na pustynie i na zimowe w przyszlosci. Jaki polecilibyscie dokupic na gąski i model ewentualnie? Edytowane 29 Sierpnia 2021 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 29 Sierpnia 2021 Share Napisano 29 Sierpnia 2021 Na gąsienice ta farba Tamiya LP19, a na model, Tamyia XF61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2021 Mam kilka farb tamiya i podziekuje malowac aero i nie szukam juz emali tylko akryle. Tamiyą nie dobrze mi sie maluje aero juz wole farby od italeri ewentualnie od vallejo. Bo od tamiyi potem trudno zmyc aero z innymi firmami nie mam problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 A czym myjesz aero? Bo airbrush/tool cleanery czy to Tamyi czy Gunze czy nawet Wamod bez problemu usuwają farby Tamki. Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Betinho Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Rozumiem, że będziesz używał zawieszenia wargamingowego? Czy w takim razie drugi zestaw (gąski do złożenia) masz na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 bulik58 - punkt dla ciebie, kolejny argument za normalnym zestawem (bez farb) DamianosPL- ten Sherman jest faktycznie szybki w montażu, bo i sporo mu brakuje - warto dorobić uchwyty na wieży, osłony reflektorów czy dodatkowe opancerzenie na kadłubie + wieży (taki Heller to wszystko ma) pozdr! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Betinho napisał: Rozumiem, że będziesz używał zawieszenia wargamingowego? Czy w takim razie drugi zestaw (gąski do złożenia) masz na zbyciu? To jest starter kit. Airfix dodaje farbki, pędzelek itp ale pakuje tylko jeden rodzaj uproszczonego zawieszenia. Można się niestety nabrać kupując taki zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2021 5 godzin temu, wuwumaster napisał: A czym myjesz aero? Bo airbrush/tool cleanery czy to Tamyi czy Gunze czy nawet Wamod bez problemu usuwają farby Tamki. Pozdr ww Mam jedynie tool cleaner vallejo i myje aero rozcienczalnikiem tamiya albo leveling thinnerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2021 59 minut temu, wuwumaster napisał: bulik58 - punkt dla ciebie, kolejny argument za normalnym zestawem (bez farb) DamianosPL- ten Sherman jest faktycznie szybki w montażu, bo i sporo mu brakuje - warto dorobić uchwyty na wieży, osłony reflektorów czy dodatkowe opancerzenie na kadłubie + wieży (taki Heller to wszystko ma) pozdr! ww Akurat ten model shermana jest bieda jak nic. Mam zamiar kupic hellera jakis czas temu ale kupiłem tego ze wzgledu na polskie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi