DerPanzersoldat95 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 wodzik730 nie mogę się napatrzyć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Zgodnie z obietnicą zamieszczam zdjęcia mojego "zestawu do makro" i wspominana wcześniej soczewka i redukcja Teraz pracuję nad porządnym stołem (prawie skończony) i oświetleniem. I mała próbka możliwości. Wycinki znaczka pocztowego. Kliknijcie w zdjęcie aby zobaczyć pełny rozmiar. Oryginalne zdjęcie miało rozdzielczość 3648/2736. te fragmenty są tylko wycięte a nie pomniejszane, więc zachowały swoje oryginalne rozmiary. Wklejenie całego "znaczka" nie miało by sensy, bo zajmuje ok 3 ekrany monitora No i moja wiązka elektryczna zrobiona zwykłym obiektywem przy maks powiększeniu i przy pomocy nakładek. Jeśli dalej ktoś jest tym zainteresowany to mogę wstawić foty jak zrobię już porządne światło. Ale to już w odpowiednim do tego dziale mogę założyć nowy wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 wow,rewelacja,masz pojecie .a jak zrobiles ta redukcje do soczewki zeby sie nakrecalo na aparat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Znajomy tokarz mi coś takiego dotoczył, ale ostatnio rewelacja- mój ojciec wypatrzył w stercie gratów na giełdzie fotograficznej taką przejściówkę z pasującymi gwintami- wygląda o niebo lepiej od tamtej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Ponieważ na zdjęciach wyraźnie widać, że koła napinające są w innym kolorze niż reszta zostawiłem je w minii. Natomiast kilka czerwonych kół jezdnych to już moja wizja. I stąd pytanie- zostawić czy przemalować na zielono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 zostawic,bedzie ciekawiej.dzis znalazlem dwa szkla powiekszajace i niesamowite co mozna z tego i mojego k800i wycisnac,dobry patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 zamień, wewnętrzne daj w minii,zewnątrz zieleń. Co to to białe wzdłuż linii błotników? Maskol? jeszcześ tego nie pozrywał? Paweł, a wykład o tym makro, daj do wątku pomocniczego.W relacji za czas jakis zginie,a tam będzie można szybciej do tego się dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 a wykład o tym makro, daj do wątku pomocniczego.W relacji za czas jakis zginie,a tam będzie można szybciej do tego się dostać To tylko wstęp- jak skończę oświetlenie, stół itp to wtedy opiszę to w innym wątku. Co to to białe wzdłuż linii błotników?Maskol? jeszcześ tego nie pozrywał? Zdjęcia zrobiłem wcześniej, tyle że zapomniałem je wstawić i przy okazji makrofotografii sobie przypomniałem. maskolu już tam nie ma. co do kół to nie bardzo idzie je zamieniać- zewnętrzne są inne niż wewnętrzne chyba, że przemalować tyle, że w zasadzie podoba mi się ten układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Mam pytanie, czy minia nie powinna trochę bardzij być błyszcząca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Jak dla mnie nie powinna być tak matowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Mi też się tak wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi