komix Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 (edytowane) Witam! Zaczynam swoją relacje z warsztatu z rozgrzebanym już Patton'em.Gąsienice będą niestety winylowe,z początku chciałem dołączyć z nim do projektu grupowego ale nie wiem czy bym się wyrobił do września To moja pierwsza relacja tego typu na forum modelwork.Licze na wasze opinie i rady. Cały model pomalowałem już na gun metal i pogiołem większość blach,planuję zrobić go w takich barwach: A oto foty z obecnego stanu: [/url] Peryskopy podklejone folią odblaskową odzyskaną z płyty dvd na koniec zabezpieczone przezroczystą płytką i potraktowane maskolem humbrola. Kalkomania: Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 MERDC pustynny, mniam mniam. Jakie barwy USMC (zalecam), czy USA? W jakim celu pokryłeś całość tym kolorkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Czy można wiedzieć w jakim celu pomalowałeś pojazd w całości na gunmetal, ja osobiście nie przepadam za metalicznymi farbami bo uważam że się łatwo ścierają ale rozumiem, że to coś w rodzaju symulacji prawdziwych warstw na pojazdach... \? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 (edytowane) Góra pancerza w niektórych miejscach będzie wytarta do stali od stóp przy włazach i różne obicia na wystających elementach np.od zdejmowania i zakładania liny holowniczej, a na koniec będę eksperymentował z rdzą.Póżniej wrzuce zdjęcia kół i kalek.Chyba są własnie USMC. Dzięki za cynk nie wiedziałem żeby szukać pod hasłem MERDC Pomału zabrałem sie również za bazę,ale brak mi nie których materiałów teraz wygląda to tak: Edytowane 30 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Dziś dostałem info ze Stanów, że wysłano mi manual z 75r. z malowaniami pojazdów. Wstrzymaj się jeszcze tydzień to zeskanuje Ci układ plam i wklejke z kolorami. Czy Twój czołg to będzie maszyna po niewiadono jakich przejściach (jak na foto) czy z okresu służby. Nie przesadź z obiciami. Robiąc A3 uzbierałem sporo zdjęć i jakoś sobie ich za bardzo nie przypominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 Jasne że zaczekam właśnie byłem nastawiony na robienie bazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 Fajnie winietka wyglądać zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 Witam, niezle sie zapowiada. Supe podstaweczka juz czuc klimacik, no i pomysl z gun metal wydaje sie byc niezly, ale tu poczekam na dalsze efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 31 Maja 2008 Autor Share Napisano 31 Maja 2008 Nie moge pogodzić się z tymi gąsienicami czy ktoś wie gdzie dostać ogniwkowe? Takie co by pasowały.Podobno Italeri dodaje z pojedyńczych ogniw ale żal kupić model dla jednej wypraski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 Proszę bardzo oto i gąsienice: http://www.jadarhobby.waw.pl/club-af35005-t97e2-early-ruchome-gasienice-m88a-p-2049.html http://www.jadarhobby.waw.pl/club-af35010-t142-gasienice-ognikowe-p-2054.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Dostałem dziś reklamowany manual TC 5-200. Ale okazało się, że jest to publikacja o kamuflażu. Jako ciekawostka na czołg M60A1 przeznaczano 30 godzin, 2,16 galona farby i 1,10 galona rozpuszczalnika. Poszczególne wozy były opisywane w innych periodykach. Anyway (jak by powiedzeli twórcy MERDEC'a) - w sieci są skany z odpowiednich publikacji. http://www.panzerbaer.de/colours/us_merd_m60a1.htm Tu masz armijny wzór i kolorki tropikalne. Nie wiem, czy USMC miało inny wzór. Za to ich kamo jest ostrokrawędziate. W armii sie to też zdarzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 Mały update,spasowany zasobnik z blaszką eduarda. Ogólnie dopieszczam powolutku makiete i model i czekam na te gąski z AFV"u. Sklejony zasobnik oraz uchwyty na line: No i na koniec miałbym pytanie do wszystkich,czy zmienić format zdjęć zamieszczanych prze ze mnie na mniejsze.Duże jakieś nie wiem czy nie za duże więc piszcie... A oto dalsze postępy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Złożyłem na sucho bryłe czołgu, i wymieniam wszystkie elementy w modelu odwzorowane na płasko.Wydrążone zostały peryskopy ,ten kolorek pomaga nawet w usówaniu na czysto tych plasikowych częsci,nie uszkadzając przy tym modelu. Wymieniłem też karnistry zestawowe na te z dodatku,również od Academi. Przyszły do mnie również,zamówione wcześniej gąsienice afv,i dzięki Barthass za link Fotografie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Nie podobają mi się uchwyty na wieży (na żadnej focie takich nie widziałem). Masz też do wywalenia płaskownik z zębem - służył do zaczepiania czujnika wiatru. Ta wersja go nie miała. Jak chcesz to porobię Ci skany z Verlindena. No i doradzam szukania źródeł do tego co się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Skany lub zdjęcia chociaż z samej książki koniecznie bardzo bym potrzebował, a fotografie tej wieży wrzucić które sam posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Powoli się rozkręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Jak tu nie wierzyć, że Revell w 72 to pomniejszona Tamyja. Ta sama kicha z błotnikami z tyłu. Powinieneś poszukac fotosów na DOD. Najlepiej daj mi maila na PW bo nie chce mi się wklejać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Oglądałem tego na you tube m60 revella w 72'ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Piotrze, Mam już skany. Przyślij mi pustego maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 16 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2008 (edytowane) wysłałem Ukończyłem dwa tylnie uchwyty i zająłem się kratownicami w sumie jest ich osiem,blachy eduard uwzględniły tylko dwie na zdjęciach przednie dwie i jedna tylna od edzia. A tak na razie wygląda osłona silika: Edytowane 19 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 http://www.thetankmaster.com/ENGLISH/AFV/M60A1_01.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2008 Przykleiłem kilka części i kupiłem stalową linke abera,dwie drobne poprawki elementów na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Ukończyłem skorupę czołgu,mały retusz tego co napsułem piłko-żyletką i malowanko .Niestety brak mi odwagi, obawiam się że coś napsuję więc zwracam się najpierw do was.Jakie farby dobrać ?. Specjalnie wyploterowałem sobie układ plam, i powoli się z nim oswajam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Kanistry i światło ksenonowe nie przyklejone,a oto pozostałe elementy, oraz fotografie z warsztatu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 To będzie wersja MERDC Red Desert? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi