barszczo Posted September 1, 2021 Share Posted September 1, 2021 (edited) Kontynuując wykopki ze starego dysku, przedstawiam kolejnego Plasticarta - Tu-134. Model który chyba wszyscy mieli, u mnie oczywiście też gościł na półce. Zestaw na zdjęciu pochodzi z drugiej edycji z lat siedemdziesiątych. W moim zestawie było tylko malowanie Aerofłotu, ale bywał też Interflug z poprzedniej edycji lub oba na raz. Model szczytem finezji nie był, jednak na podstawce prezentował się świetnie. Co można było z niego wyrzeźbić możecie zobaczyć na zdjęciu. Kształt kadłuba w części dziobowej nie został co prawda poprawiony, ale cała reszta wraz z oszkleniem kokpitu już tak. Model dostał pierwsze malowanie Lotu, wszystko było maziane od masek. Brakuje jeszcze pasa przed kokpitem i napisów które były zamówione jako kalki. Finalnie wyglądał jak nie Plasticart. Niestety nie mam zdjęć po ukończeniu, a model poszedł w świat. Edited September 1, 2021 by barszczo 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted September 1, 2021 Share Posted September 1, 2021 Jakoś tak nie doczytałem i przez chwilę pomyślałem, że wyciągasz kolejne pudła Plasticartów z szafy... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts