hadzi Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Witam, niestety nic odkrywczego, kolega RH (na starym PWMie) był o parę dni szybszy, nawet musiałem zmienić pierwotne plany co do godła Model to sklejanka dla leniwych Hobby Boss, poszło szybko i tylko owiewka pasować nie chcioała z cho..robe. Inne moje samoloty z cyklu "Co by było gdyby - Polska 1940" znajdziecie tu: http://www.ipmssilesia.one.pl/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=75&catid=28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek Greinert Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Fajnie, fajnie, aż szkoda że to tylko "what if", przydaloby sie trochę takiego sprzętu w wrześniu. Co do modelu to prosiłbym o większe zdjęcia, zwłaszcza ze względu na washa który wygląda fajnie Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Koncepcja ciekawa, jednakże bardzo mało prawdopodobna. Bardziej możnaby było się spodziewać Hurricane'a w podobnym malowaniu, gdyż o ile pamiętam, to właśnie brytyjskie samoloty miały do nas dotrzeć... Samo wykonanie pozostawia trochę do życzenia. Co prawda myśliwce powinny być błyszczące, ale twój chyba trochę za mocno daje po oczach. Nie zbyt dobrze wyglądają również niekonsekwentnie wykonane ślady eksploatacji. Mocny wash na spodzie gryzie się z górą i brakiem wyraźnych okopceń. Bardzo ładnie siadły Ci za to kalkomanie. Błędy te jednak nie znaczą, że sam projekt nie jest ciekawy, bo jest i to bardzo. Gdyby polscy piloci byli zaopatrzeni w takie cudeńka, w dostatecznej ilości, to walka z Luftwaffe napewno wyglądała by inaczej. No, ale nie gdybologizujmy... Przeglądałem również pozostałe twoje modele z tej serii i mam do Ciebie pytanie: Skąd wziąłeś P.62 i Lamparta ???!!! Uwielbiam te maszyny i od dawna poszukuję tych modeli. Powiedz mi proszę gdzie i jak je zdobyłeś ? Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Podejrzewam że najprościej i najtaniej kupić u źródła , czyli u producenta . Cena P.62 w Choroszy Modelbud to 70 zł + koszty wysyłki . Sam model fajny ale jak napisał Kornik z deczka za bardzo błyszczący . Mój D.520 też otrzyma spolonizowane malowanie - Wacław Król - Armee de l'Air - 1940. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 Już odpowiadam. Model nie jest błyszczący lecz półmat a ślady eksploatacji są i na górze i na dole podobne, lecz tło inne i inaczej to widać - a wszystko przez lampe błyskową. W świetle naturalnym widać i zapuszczone linie na khaki i faktura jest lepsza. A co do okopceń za wydechem, są ale zbyt subtelne - poprawi się. W założeniu model ma pokazywać samolot po remoncie i przemalowaniu na polskie barwy, mało zużyty. Nie lubie styranych samolotów (w modelu), szczególnie jak się tego zadobrze robić nie umie. Lampard to Ardpol, a P.62 czy jak ostatnio pisza P.56 (juz sam nie wiem) to jak pisał ZIO Choroszy. tylko ze 7 dych to ja za niego kilka lat temu dałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Fajnie wygląda w polskich barwach. Kalki Techmodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 Różne zbieraki, głównie TECHMOD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi