Wymysl Posted September 15, 2021 Share Posted September 15, 2021 (edited) Model Academy Minicraft z 1993 roku, pierwotnie japoński Crown z 1975. Otwieramy pudełko: Gabaryty trzyma dość dobrze, brak tylko charakterystycznego załamania na dolnej powierzchni dziobu (widocznej na instrukcji malowania). Linie podziału delikatne wypukłe. Kalkomanie z delikatnym przesunięciem kolorów żółtego i zielonego, żółty drukowany na zielonym zmienia odcień tego ostatniego. Model wciąż dostępny (chociaż nie powszechnie) pod marką Minicraft w różnych wariantach (jest też zestaw z częściami do przeróbki na B-24D). Edited September 15, 2021 by Wymysl 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Mam ten model przeszło 20 lat. Model skleja się nieźle ale problemy są z mocowaniem podwozia głównego oraz z kalkomaniami, które są bardzo twarde i pękają. Trzeba je nakładać z użyciem płynów zmiękczających. Ogólnie bardzo sympatyczny modelik pozwalający na wykonanie ładnej miniaturki Liberatora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pezetinz Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Miałem takiego Liberatora, sklejony w okolicach 1995-96 roku, pomalowany zwykłą "srebrzanką". Niestety, już nie istnieje, zostało tylko to jedno zdjęcie. Pasowanie raczej ok, z kalkami chyba sobie poradziłem. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts