Wymysl Napisano 15 Września 2021 Napisano 15 Września 2021 (edytowane) Model Academy Minicraft z 1993 roku, pierwotnie japoński Crown z 1975. Otwieramy pudełko: Gabaryty trzyma dość dobrze, brak tylko charakterystycznego załamania na dolnej powierzchni dziobu (widocznej na instrukcji malowania). Linie podziału delikatne wypukłe. Kalkomanie z delikatnym przesunięciem kolorów żółtego i zielonego, żółty drukowany na zielonym zmienia odcień tego ostatniego. Model wciąż dostępny (chociaż nie powszechnie) pod marką Minicraft w różnych wariantach (jest też zestaw z częściami do przeróbki na B-24D). Edytowane 15 Września 2021 przez Wymysl 2 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 16 Września 2021 Napisano 16 Września 2021 Mam ten model przeszło 20 lat. Model skleja się nieźle ale problemy są z mocowaniem podwozia głównego oraz z kalkomaniami, które są bardzo twarde i pękają. Trzeba je nakładać z użyciem płynów zmiękczających. Ogólnie bardzo sympatyczny modelik pozwalający na wykonanie ładnej miniaturki Liberatora. Cytuj
pezetinz Napisano 16 Września 2021 Napisano 16 Września 2021 Miałem takiego Liberatora, sklejony w okolicach 1995-96 roku, pomalowany zwykłą "srebrzanką". Niestety, już nie istnieje, zostało tylko to jedno zdjęcie. Pasowanie raczej ok, z kalkami chyba sobie poradziłem. 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi