Wymysl Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 (edytowane) Model Academy Minicraft z 1993 roku, pierwotnie japoński Crown z 1975. Otwieramy pudełko: Gabaryty trzyma dość dobrze, brak tylko charakterystycznego załamania na dolnej powierzchni dziobu (widocznej na instrukcji malowania). Linie podziału delikatne wypukłe. Kalkomanie z delikatnym przesunięciem kolorów żółtego i zielonego, żółty drukowany na zielonym zmienia odcień tego ostatniego. Model wciąż dostępny (chociaż nie powszechnie) pod marką Minicraft w różnych wariantach (jest też zestaw z częściami do przeróbki na B-24D). Edytowane 15 Września 2021 przez Wymysl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Mam ten model przeszło 20 lat. Model skleja się nieźle ale problemy są z mocowaniem podwozia głównego oraz z kalkomaniami, które są bardzo twarde i pękają. Trzeba je nakładać z użyciem płynów zmiękczających. Ogólnie bardzo sympatyczny modelik pozwalający na wykonanie ładnej miniaturki Liberatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetinz Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Miałem takiego Liberatora, sklejony w okolicach 1995-96 roku, pomalowany zwykłą "srebrzanką". Niestety, już nie istnieje, zostało tylko to jedno zdjęcie. Pasowanie raczej ok, z kalkami chyba sobie poradziłem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi