Skocz do zawartości

Italeri MH-60K Blackhawk SOA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

przymierzam się do złożenia Blackhawka od Italeri w skali 1:48, i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już wcześniej z forumowiczów sklejał konkretnie ten model i jakie są spostrzeżenia z nim związane. Chciałbym aby był jak najwierniejszy oryginałowi a konkretnie śmigłowcowi o numerze bocznym #26377

znalazłem zdjęcia powyższego

33hn6.th.jpg

kalkomanie zgadzają się z oryginałem, są to zdjęcia z 2004 roku mniej więcej. Jeżeli ktoś robił powyższy model chciałbym prosić o pomoc w postaci posiadanej dokumentacji, oraz uwag i porad.

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość
Napisano

Przesunąłem temat do działu lotniczego.

Przy okazji, link nie działa...

Napisano

hmm no to podlinkuje na imageshacku później, u mnie się wyświetla, mam firefox'a, ale moge to mieć w tymczasowych cały czas więc dlatego ja to widze

Napisano
Jeżeli ktoś robił powyższy model chciałbym prosić o pomoc w postaci posiadanej dokumentacji, oraz uwag i porad.

A no robił

Co do dokumentacji to głównie google - jest tam praktycznie wszystko więc nawet nie zapisywałem nic na dysk.

Jeśli chodzi o sam model ... hmm... kilka problemów ale ogólnie jest dobrze wykonany. Największy problem to spasowanie środka z połówkami kadłuba. Mi wyskoczyła szpara o szerokości 1mm nie sądzę bym sam coś sknocił bo inaczej nie dało się tego upchnąć - polistyren i jazda. Generalnie troszkę z tym gimnastyki jest. Kolejna sprawa to przeszklenia które już tradycyjnie nie pasują (są niekiedy mniejsze niż otwory). Męczyłem się z załataniem tego tak by nie naruszyć szybek ale ostatecznie skończyło się tak jak to Majek pokazał przy budowie swojego Hughes-jajka. Jak mi się coś jeszcze przypomni to napisze.

Pozdrawiam

P.S. chętnie bym relacje obejrzał

Napisano

shame on me

@Piter:

Dzięki ;)

Relacja będzie jak najbardziej, dzisiaj zrobię pierwsze fotki, generalnie planuje z różnych śmieci zrobić jak najbardziej szczegółowe wnętrze, nie przekonują mnie tylko te części co są w Italeri, będzie to mój debiut na forum więc mam nadzieję że pójdzie wszystko bez problemu, zwłaszcza że to dopiero początek przygody z modelarstwem po bardzo długiej przerwie ;)