bnk_one Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 (edytowane) Witam, przymierzam się do złożenia Blackhawka od Italeri w skali 1:48, i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już wcześniej z forumowiczów sklejał konkretnie ten model i jakie są spostrzeżenia z nim związane. Chciałbym aby był jak najwierniejszy oryginałowi a konkretnie śmigłowcowi o numerze bocznym #26377 znalazłem zdjęcia powyższego kalkomanie zgadzają się z oryginałem, są to zdjęcia z 2004 roku mniej więcej. Jeżeli ktoś robił powyższy model chciałbym prosić o pomoc w postaci posiadanej dokumentacji, oraz uwag i porad. Pozdrawiam Edytowane 3 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Przesunąłem temat do działu lotniczego. Przy okazji, link nie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 dzięki, sorki za złe umiejscowienie tematu u mnie link działa bez problemu, ale ok, może teraz będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Przy okazji, link nie działa... PPM i "Pokaz obrazek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 hmm no to podlinkuje na imageshacku później, u mnie się wyświetla, mam firefox'a, ale moge to mieć w tymczasowych cały czas więc dlatego ja to widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2008 czy ktoś posiada zdjęcia kabiny blackhawka i przedziału transportowego ? z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Google posiada ... http://www.google.pl/search?um=1&hl=pl&lr=&q=blackhawk%20walkaround&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Jeżeli ktoś robił powyższy model chciałbym prosić o pomoc w postaci posiadanej dokumentacji, oraz uwag i porad. A no robił Co do dokumentacji to głównie google - jest tam praktycznie wszystko więc nawet nie zapisywałem nic na dysk. Jeśli chodzi o sam model ... hmm... kilka problemów ale ogólnie jest dobrze wykonany. Największy problem to spasowanie środka z połówkami kadłuba. Mi wyskoczyła szpara o szerokości 1mm nie sądzę bym sam coś sknocił bo inaczej nie dało się tego upchnąć - polistyren i jazda. Generalnie troszkę z tym gimnastyki jest. Kolejna sprawa to przeszklenia które już tradycyjnie nie pasują (są niekiedy mniejsze niż otwory). Męczyłem się z załataniem tego tak by nie naruszyć szybek ale ostatecznie skończyło się tak jak to Majek pokazał przy budowie swojego Hughes-jajka. Jak mi się coś jeszcze przypomni to napisze. Pozdrawiam P.S. chętnie bym relacje obejrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2008 Google posiada ... http://www.google.pl/search?um=1&hl=pl&lr=&q=blackhawk%20walkaround&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw PZDR shame on me @Piter: Dzięki ;) Relacja będzie jak najbardziej, dzisiaj zrobię pierwsze fotki, generalnie planuje z różnych śmieci zrobić jak najbardziej szczegółowe wnętrze, nie przekonują mnie tylko te części co są w Italeri, będzie to mój debiut na forum więc mam nadzieję że pójdzie wszystko bez problemu, zwłaszcza że to dopiero początek przygody z modelarstwem po bardzo długiej przerwie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi