tomek14147 Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 (edytowane) Mam tylko pytanie czy na takie farby mozna nakładac inne farby?? Chodzi Ci o to, czy na pomalowany jedną farbą(np. piaskowy) można kłaść drugą(np. czerwono-brazowy)? Jeśli tak, to można, byle nie za grubą warstwę. A jeśli chodzi Ci o to, czy na model pomalowany akrylami można kłaść farbę olejną, albo na odwrót, to też tak można. A ja mysłałem ze akrylai lepiej malowac pędzlem?? To jest kwestia gustu. Akryle się łatwiej rozcieńcza i łatwiej się myje sprzęt, ale czasami niektóre olejne lepiej kryją niż akryle, ale to kwestia wyćwiczenia. Wybór należy do Ciebie. Edytowane 3 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 A ja mysłałem ze akrylai lepiej malowac pędzlem?? Akrylami się bardzo dobrze maluje ale aero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Order81 napisał: A ja mysłałem ze akrylai lepiej malowac pędzlem?? Akrylami się bardzo dobrze maluje ale aero... Akryle są łatwe do nakładania i aerografem i pędzlem... Order81 Jeśli decydujesz się na akrylki to kup sobie Vallejo - są rewelacyjne. O wash'u nie myśl poki co, lepiej sklej poprawnie model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 Order81 napisał: A ja mysłałem ze akrylai lepiej malowac pędzlem?? Akrylami się bardzo dobrze maluje ale aero... Akryle są łatwe do nakładania i aerografem i pędzlem... Order81 Jeśli decydujesz się na akrylki to kup sobie Vallejo - są rewelacyjne. O wash'u nie myśl poki co, lepiej sklej poprawnie model. A jak te Vallejo stoją cenowo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 Jedno jest pewne pierweszy model bede alowac pędzlami na areograf nie mam funduszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Vallejo - są rewelacyjne. Bezapelacyjnie. Jeśli nie masz aero, pędzle dobre jakościowo, czyli włoś naturalny. Ze dwa odcienie metalizera(gąsienice, narzedzia ) 2 odcienie brązu-do drzewca łopat itp. Rzadki klej(Tamiya) papierki ścierne, o różnej gradacji. Jeśli nie masz kasy, na tym nie oszczędzaj. Resztę znajdziesz na forum, jest sporo opisane. Model Panther A/D/G revella sa super,potwierdzam. pozdrawiam i powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 Postara sie zainwestowac chociaz w farbi i pedzle. A jakie pedzle byście polecali ( tylko jakies takie nie za drogie)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 Vallejo - są rewelacyjne. Bezapelacyjnie. Jeśli nie masz aero, pędzle dobre jakościowo, czyli włoś naturalny. Ze dwa odcienie metalizera(gąsienice, narzedzia ) 2 odcienie brązu-do drzewca łopat itp. Rzadki klej(Tamiya) papierki ścierne, o różnej gradacji. Jeśli nie masz kasy, na tym nie oszczędzaj. Resztę znajdziesz na forum, jest sporo opisane. Model Panther A/D/G revella sa super,potwierdzam. pozdrawiam i powodzenia ! Pantera juz opłacona czekam więc na przesyłke tylko Ci pocztowcy zaczynaja strajkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 (...)pędzle dobre jakościowo, czyli włoś naturalny. Właściwie, to Rafał napisał - włos naturalny to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 (...)pędzle dobre jakościowo, czyli włoś naturalny. Właściwie, to Rafał napisał - włos naturalny to podstawa. Ok bede miał to na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Vallejo koło 7.50zł kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 Vallejo koło 7.50zł kosztują. Tat tak widziałe na allegro po 7,30 są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Tat tak widziałe na allegro po 7,30 są. Widzę, że lubisz Allegro, hmmm ja jakoś, nie mam przekonania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 Tat tak widziałe na allegro po 7,30 są. Widzę, że lubisz Allegro, hmmm ja jakoś, nie mam przekonania... Ja niemam obaw w kupowaniu na allegro choć kilka razy musiałem sie domagać swego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi