tomek14147 Napisano 3 Czerwca 2008 Napisano 3 Czerwca 2008 (edytowane) Mam tylko pytanie czy na takie farby mozna nakładac inne farby?? Chodzi Ci o to, czy na pomalowany jedną farbą(np. piaskowy) można kłaść drugą(np. czerwono-brazowy)? Jeśli tak, to można, byle nie za grubą warstwę. A jeśli chodzi Ci o to, czy na model pomalowany akrylami można kłaść farbę olejną, albo na odwrót, to też tak można. A ja mysłałem ze akrylai lepiej malowac pędzlem?? To jest kwestia gustu. Akryle się łatwiej rozcieńcza i łatwiej się myje sprzęt, ale czasami niektóre olejne lepiej kryją niż akryle, ale to kwestia wyćwiczenia. Wybór należy do Ciebie. Edytowane 3 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj
Dumo Napisano 3 Czerwca 2008 Napisano 3 Czerwca 2008 A ja mysłałem ze akrylai lepiej malowac pędzlem?? Akrylami się bardzo dobrze maluje ale aero... Cytuj
JŚ Napisano 3 Czerwca 2008 Napisano 3 Czerwca 2008 Order81 napisał: A ja mysłałem ze akrylai lepiej malowac pędzlem?? Akrylami się bardzo dobrze maluje ale aero... Akryle są łatwe do nakładania i aerografem i pędzlem... Order81 Jeśli decydujesz się na akrylki to kup sobie Vallejo - są rewelacyjne. O wash'u nie myśl poki co, lepiej sklej poprawnie model. Cytuj
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Napisano 3 Czerwca 2008 Order81 napisał: A ja mysłałem ze akrylai lepiej malowac pędzlem?? Akrylami się bardzo dobrze maluje ale aero... Akryle są łatwe do nakładania i aerografem i pędzlem... Order81 Jeśli decydujesz się na akrylki to kup sobie Vallejo - są rewelacyjne. O wash'u nie myśl poki co, lepiej sklej poprawnie model. A jak te Vallejo stoją cenowo?? Cytuj
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Napisano 3 Czerwca 2008 Jedno jest pewne pierweszy model bede alowac pędzlami na areograf nie mam funduszy. Cytuj
Gościu Napisano 3 Czerwca 2008 Napisano 3 Czerwca 2008 Vallejo - są rewelacyjne. Bezapelacyjnie. Jeśli nie masz aero, pędzle dobre jakościowo, czyli włoś naturalny. Ze dwa odcienie metalizera(gąsienice, narzedzia ) 2 odcienie brązu-do drzewca łopat itp. Rzadki klej(Tamiya) papierki ścierne, o różnej gradacji. Jeśli nie masz kasy, na tym nie oszczędzaj. Resztę znajdziesz na forum, jest sporo opisane. Model Panther A/D/G revella sa super,potwierdzam. pozdrawiam i powodzenia ! Cytuj
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Napisano 3 Czerwca 2008 Postara sie zainwestowac chociaz w farbi i pedzle. A jakie pedzle byście polecali ( tylko jakies takie nie za drogie)?? Cytuj
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Napisano 3 Czerwca 2008 Vallejo - są rewelacyjne. Bezapelacyjnie. Jeśli nie masz aero, pędzle dobre jakościowo, czyli włoś naturalny. Ze dwa odcienie metalizera(gąsienice, narzedzia ) 2 odcienie brązu-do drzewca łopat itp. Rzadki klej(Tamiya) papierki ścierne, o różnej gradacji. Jeśli nie masz kasy, na tym nie oszczędzaj. Resztę znajdziesz na forum, jest sporo opisane. Model Panther A/D/G revella sa super,potwierdzam. pozdrawiam i powodzenia ! Pantera juz opłacona czekam więc na przesyłke tylko Ci pocztowcy zaczynaja strajkować. Cytuj
JŚ Napisano 3 Czerwca 2008 Napisano 3 Czerwca 2008 (...)pędzle dobre jakościowo, czyli włoś naturalny. Właściwie, to Rafał napisał - włos naturalny to podstawa. Cytuj
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Napisano 3 Czerwca 2008 (...)pędzle dobre jakościowo, czyli włoś naturalny. Właściwie, to Rafał napisał - włos naturalny to podstawa. Ok bede miał to na uwadze. Cytuj
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Napisano 3 Czerwca 2008 Vallejo koło 7.50zł kosztują. Tat tak widziałe na allegro po 7,30 są. Cytuj
JŚ Napisano 3 Czerwca 2008 Napisano 3 Czerwca 2008 Tat tak widziałe na allegro po 7,30 są. Widzę, że lubisz Allegro, hmmm ja jakoś, nie mam przekonania... Cytuj
Order81 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Napisano 3 Czerwca 2008 Tat tak widziałe na allegro po 7,30 są. Widzę, że lubisz Allegro, hmmm ja jakoś, nie mam przekonania... Ja niemam obaw w kupowaniu na allegro choć kilka razy musiałem sie domagać swego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi