jpl Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 To już druga diorama którą "przeskalowałem" do 1/72 z 1/35, w jakiej to podziałce oryginalnie powstała z zestawu Mirage Hobby. Tym razem z Mirage Hobby jest czołg (OT - 134AA), tankietka jest z S - Model, figurki z CMK i Italeri. Ogółem jestem zadowolony, dużo się nauczyłem, efekt końcowy jest jak na mnie dość dobry. Ale fakt, jeśli kiedyś robiłbym dioramę już taką nierekonstrukcyjną, to obłożyłbym czymś boki, żeby lepiej wyglądało. Ale tym razem chodziło mi nie o jakiś super efekt, tylko nawiązanie do mojej własnej modelarskiej przeszłości i stąd pewne ustępstwa. Zresztą szczątki pierwszej dioramy pojawiają się na zdjęciach na końcu, więc pewien progres i tak jest widoczny. Warsztat, jak coś, jest tutaj. No, to miłego oglądania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 2 Października 2021 Share Napisano 2 Października 2021 Takie miniaturowe scenki zawsze mi się podobają, bardzo ładnie zrobione. Dałbym serduszko, ale limit wykorzystałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 ładnie wykonane ale masz błąd merytoryczny skoro 1941 to co robi tam MG 42 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 8 Października 2021 Autor Share Napisano 8 Października 2021 No tak, generalnie założyłem, że jest na tyle kiepskiej jakości, że nie da się za bardzo odróżnić od MG34 - ten bęben też mnie zmylił. Pozostaje tłumaczyć, że to wersja testowa, prototyp w warunkach bojowych, albo coś w tym rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi