ccrriiss Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 (edited) Błąkając się dzisiaj po hali naprawczej zauważyłem że na kanał podjechał Menager.Więc wyczekałem odpowiedni moment...telefon w łapy i do dzieła oto moje wypociny : Kabina: Okablowanie: Zbiorniki na powietrze i wydech: Zbiorniczek na ON: Nadkola i tylnie światła: Teraz coś z kanału : I reszta tego wszystkiego: Dodam tylko że jak już zapewne zauważyliście Menager jeździ u nas jako "eLka".Fotek wnętrza nie mam ale to już nie moja wina Pozdrawiam ccrriiss Edited June 10, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truckerek93 Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 Ciekawe z tym "kątownikiem" z naczepa to musi wyglądać. U nas tylko tandemy i małe Mańki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted June 3, 2008 Author Share Posted June 3, 2008 Naczepka też była(taka krótka platforma) podpięta ale jej nie zrobiłem fotek bo wstyd ją pokazywać Pozdrawiam ccrriiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Krzysiu za fotki należy ci sie wielkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merida Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Fajne fotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted June 4, 2008 Author Share Posted June 4, 2008 Oczywiście obiecuje że nie przepuszczę żadnej okazji może jeszcze kiedyś dam foty DAF-a CF-a który tez tam śmiga I dzieki za piwo Pozdrawiam ccrriiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinK Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 to nie jest Major tylko model G. Majorka wygląda tak: http://www.lkw-infos.eu/images/lkw-hst/renault/r/Renault-R-340-ex-Aral-MN-111106-01.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 to nie jest Major tylko model G.Majorka wygląda tak: http://www.lkw-infos.eu/images/lkw-hst/renault/r/Renault-R-340-ex-Aral-MN-111106-01.jpg Też mi to jakoś dziwnie wygląda, mi pierwsze co się nasuneło na myśl to ze to jest jakaś przejściówka między menagerem a majorką. Kabina jak z menagera tylko że menager miał okrągłe światła. Miałem kilka razy okzję prowadzic majorke i nie do końca ona tak wyglądała. Lecz sprzeczac się nie będę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinK Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 to nie jest Major tylko model G.Majorka wygląda tak: http://www.lkw-infos.eu/images/lkw-hst/renault/r/Renault-R-340-ex-Aral-MN-111106-01.jpg Też mi to jakoś dziwnie wygląda, mi pierwsze co się nasuneło na myśl to ze to jest jakaś przejściówka między menagerem a majorką. Kabina jak z menagera tylko że menager miał okrągłe światła. Miałem kilka razy okzję prowadzic majorke i nie do końca ona tak wyglądała. Lecz sprzeczac się nie będę. Być może chodzi tobie o starszą wersję Renault G. Wyglądała tak: http://www.lkw-infos.eu/images/lkw-hst/renault/g/Renault-G-Glatransporter-brit-european-Brock-220204-1%5B1%5D.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 Dokładnie. Z tym że one właśnie po bokach miały napisy właśnie (na zdjęciu widac że tabliczka czarna jest lecz brakuje na niej napisu) MENAGER potem był MAJOR potem był MAGNUM (kierownica i częśc deski rozdzielczej z majora właśnie) i najnowszy PREMIUM. To oczywiście były przygotowane samochody przedewszystkim na ówczesne czasy na trasy dalekie i pod ciągniki siodłowe (waga ciężka). Między czasie powstał MIDLIUM (nie wiem czy dobrze to napisałem) i wiele innych o do tonażu 7 i 3,5 t. Także podsumowując trzeba by sięgnąc najpierw po rocznik w/w eLki ,a następnie poszperac w histori i katalogach. Jak widac autko jest po lakierowaniu (nie wierzę że to pierwszy lakier) by może napis się gdzieś "zapodział". Natknołem się na coś takiego (Fajna lekturka aż łezka w oku się kręci ): http://www.wagaciezka.com/viewtopic.php?t=1996 Ale ani słowa o seri G ?? W innej cześci tego samego forum jeden urzytkownik wypowiada się tak: Renault G inaczej Manager był budowany w tych latach co mniej więcej model major. Trudno powiedzieć kto jest poprzednikiem, a kto terażniejszym odpowiednikiem. Szkoda że nie poszli pod inne "renówki" w sensie mocy, ponieważ najwyższa moc w "G" wynosiła 340, a w konkurencyjnym major 420. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merida Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Ja dodam że menager był starszym bratem majorki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted June 10, 2008 Author Share Posted June 10, 2008 Eeeee.... to w końcu co to z ciągnik Bo już się sam zgubiłem Pozdrawiam ccrriiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merida Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Moim zdaniem Menager Tu fotka: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Moim zdaniem MenagerTu fotka: A tu major Widać ewidętnie że Renault z tematu eLka ma kabinę z menagera (Porównać nadkola). A widać że nawet menager ze zdjęcia ma kwadratowe światła czyli takie też były robione, ma on jescze wyraźny napis menager. Uważam że dyskusja została rostrzygnięta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrriiss Posted June 10, 2008 Author Share Posted June 10, 2008 Dzięki panowie za wyjaśnienie sprawy już wszystko poprawione a wam się należy Pozdrawiam ccrriiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts