BROK Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Bardzo ładnie! Czyściutko jak w prawdziwym japońskim uniwersum! Fajny pomysł z tą mangą! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 Marca Autor Share Napisano 22 Marca 22 godziny temu, BROK napisał: Bardzo ładnie! Czyściutko jak w prawdziwym japońskim uniwersum! Fajny pomysł z tą mangą! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 Marca Autor Share Napisano 22 Marca Jarzmo działa z lufą przyklejona do kadłuba. Parę elementów z tyłu przykleiłem. Zaszpachlowałem po wypychaczach element do trzymania gąsienic zamiennych. Miałem kupić blaszki do wlotów ale sie jeszcze zastanowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca Wszystko co sie dało przykleiłem. Narzędzia będą przyklejone na końcu. Przygotowałem elementy na podkład. Sporo części pozostawało jeszcze nie potrzebnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca Podkład dany. Postanowiłem ze zużyje resztę Surfacera którego jeszcze troche zostało na dnie na 1 kolejny model jeszcze starczy po to by mi nie zalegał i już nie kupował śmierdzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 4 Kwietnia Autor Share Napisano 4 Kwietnia Gąsienice pomalowane Tamiya XF-84 Dark Iron który już się skończył. Kadłub, koła i akcesoria pomalowane w kolorze kamuflażu Italeri Middle Stone. Kilka akcesorii jeszcze pomalowałem ale jeszcze nie wszystkie. Skrzyneczka jeszcze jest do poprawy kolorem. Przy okazji został zmieniony telefon z Xiaomi 11 Ultra na Xiaomi 17 dlatego jakość zdjęć sie polepszyła i będzie widać teraz jeszcze więcej niedociągnięć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 5 Kwietnia Autor Share Napisano 5 Kwietnia Akcesoria, Narzędzia Pomalowane i przyklejone. Lina jest jeszcze nie przyklejona zastanowie sie jeszcze nad nią. Zacząłem również zabezpieczać koła do pomalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia Bandaże kół pomalowane na Vallejo Air Black. Jagdpanther dostał lakier Gloss , koła, liny i gąsienice dostały Matt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 18 Kwietnia Autor Share Napisano 18 Kwietnia Kalkomanie przyklejone na to poszedł lakier Matowy. Gąsienice pobrudziłem nad kadłubem sie jeszcze zastanowię. Aktualnie tak to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 18 Kwietnia Autor Share Napisano 18 Kwietnia Galeria już wstawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia Mówiono mi kiedyś że zaczynam modele a ich nie kończe a więc o to jest Stug III Ausf.F Dragona. Podkład dostał na to wleciała farba Italeri RAL 7021 i gąsienice pomalowałem mieszanką Gun Metal z Czarną bo Dark Iron sie skończyła już jeśli zamówię ją to pomaluję nią a jak nie to gąsienice będą pobrudzone jak w poprzednim modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 25 Kwietnia Autor Share Napisano 25 Kwietnia Kadłub dostał Lakier Błyszczący. Koła zamaskowałem i pomalowałem bandaże kół na kolor czarny. Na koniec dałem lakier matowy na koła i gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 26 Kwietnia Autor Share Napisano 26 Kwietnia Kalkomanie dane. Na kalki poszedł lakier błyszczący. Akcesoria i narzędzia pomalowane. Pierwszy raz korzystałem Filtra na czołg. Następnie wlatuje Wash i przetestuję nową metodę dry-brushing której nigdy nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 1 Maja Autor Share Napisano 1 Maja Lekki wash wleciał na kadłub. Gąsienice dostały Tracks Wash dojdą jeszcze na to pigmenty. Narzędzia i akcesoria przyklejone. Na koniec dałem lakierem Matowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Maja Autor Share Napisano 2 Maja Na pierwszy strzał poleciał chipping z farby Revell 74 Gunship grey robiłem go pierwszy raz w życiu jak na pierwszy raz to nawet dobrze to wyszło. Na to wleciał Light Dust by przykurzyć zakamarki i tam gdzie najczęściej kurz sie gromadzi. Na doł kadłuba i zawieszenie wleciały Pigmenty Dark Eart i European Earth na koniec gąsienice dostały pigmenty. Chipping i Light Dust sugerowałem sie filmikami z YT i Gemini Ai gdzie pokazywało mi strzałkami i podpowiadało gdzie co nałożyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja Jak na anime to chyba za bardzo pobrudzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Maja Autor Share Napisano 2 Maja 3 godziny temu, Robi napisał: Jak na anime to chyba za bardzo pobrudzone Chciałem potestować nowe metody których nigdy nie robiłem. Może trochę za bardzo przesadziłem ale mi sie efekt podoba bo nie jest sama bryła jednego koloru tylko jakieś efekty obicia i kurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja 40 minut temu, DamianosPL napisał: Chciałem potestować nowe metody których nigdy nie robiłem. Może trochę za bardzo przesadziłem ale mi sie efekt podoba bo nie jest sama bryła jednego koloru tylko jakieś efekty obicia i kurzu. Niby fajnie, ale jak już chcesz robic takie efekty to ja bym to zrobił bardziej rozmiejscowione, bo w niektórych miejscach jest czyściutko a w innych bardzo zakurzone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarGraj Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja 21 minut temu, Robi napisał: Niby fajnie, ale jak już chcesz robic takie efekty to ja bym to zrobił bardziej rozmiejscowione, bo w niektórych miejscach jest czyściutko a w innych bardzo zakurzone Ekspert się wypowiedział. Tyś widział podwozie w swojej Panterze? No chyba, że niedowidzisz to zwracam honor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja 1 godzinę temu, MarGraj napisał: Ekspert się wypowiedział. Tyś widział podwozie w swojej Panterze? No chyba, że niedowidzisz to zwracam honor. Eksperty ekspertami, ale pochwal się swoją wiedzą na temat brudzingu żebyśmy wszyscy wysłuchali twoich znakomitych rad i jakich to wspaniałych historii z modelarstwem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarGraj Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja 49 minut temu, Robi napisał: Eksperty ekspertami, ale pochwal się swoją wiedzą na temat brudzingu żebyśmy wszyscy wysłuchali twoich znakomitych rad i jakich to wspaniałych historii z modelarstwem Nie tobie synek będę sie chwalić. Ty zalajkowales trolla w dziale dioramy co wycinankę dla przedszkolaków na plaży z mąki wstawił. Dzieciaku idź spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Niedziela o 06:38 Share Napisano Niedziela o 06:38 9 godzin temu, MarGraj napisał: Nie tobie synek będę sie chwalić. Ty zalajkowales trolla w dziale dioramy co wycinankę dla przedszkolaków na plaży z mąki wstawił. Dzieciaku idź spać. Ojojoj, już się pośmiać raz na ruski rok nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano Niedziela o 09:34 Autor Share Napisano Niedziela o 09:34 Całość już kompletna. Koła rowniez dostały pigmenty . Gąsienice pękały z plastiku na same patrzenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano Niedziela o 12:32 Autor Share Napisano Niedziela o 12:32 Galeria juz gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi