LordDisneyland Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 Bardziej światli w temacie, pomóżcie, znalazłem tylko TT10 Airfixa, a po przejrzeniu 4 pudełek stwierdziłem, że niemożnością jest znaleźć takie z niezbyt połamanymi detalami. Wypukłe linie - dobra, mogę przeżyć, ale sposób pakowania tego modelu przez Anglików zakrawa o śmieszność [jak ich gra w eliminacjach euro , he he -nie mogłem się powstrzymać] . Czy zatem są jakieś modele w skali 1/72 szkoleniowych Błotniaków[po angielsku brzmi to chyba lepiej jednak] warte polecenia? Dodam , że z racji znikomych środków finansowych żywice odpadają... Dzięki za pomoc. I to z góry. Cytuj
Marudek Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 Hej! Specjalistą w dziedzinie odrzutowcow nie jestem, ale chcialbym jakos pomoc. W kazdym numerze Scale Aviation Modeller jest dzial Modellers Profile, w ktorym omawiany jest dany samolot. Jest zatem wkladka z planami, kilka rodzajow malowan (w tym artykule sa tylko 4 - niestety nie ma zadnego "szkoleniowego" malowania). Na koniec omowienie dostepnych modeli, zestawow waloryzujacych (blachy, zywica, owiewki vacu), kalek, a nawet publikacji dot. danej konstrukcji. Jak by Cie cos zainteresowalo - chetnie pomoge . Tak na szybko znalazlem: Modele Harriera w 1/72 Dostepne kalki wersji treningowych Cytuj
mac eyka Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 LordDisneyland, chyba ciebie nie pociesze. Według wszelkich znaków na niebie i ziemi jesteś "skazany" na "MieszanePowietrze" gdyż chyba nikt poza nimi nie produkuje treningowego Harriera. Liczyłem na duchy w ESCI która miała bogatą ofertę tego modelu ale oni, chyba też nie robili dwumiejscowca.. Cytuj
Marudek Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 Wlasnie znalazlem model, o ktorym wspominales: Aukcja na EBAY'u: Airfix 1/72 Harrier T-10 RAF Training Aircraft NIB P.S. Lordzie Disneyland to chyba jedyny model tej wersji. Moze ten zestaw nie jest tak zdemolowany jak te, ktore widziales... Cytuj
LordDisneyland Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Napisano 7 Czerwca 2008 Dankeszen ewrybady, choć faktycznie pocieszająco to nie brzmi... "MieszanePowietrze" - dobre, dotąd tłumaczyłem to na własny użytek jako "Klimatyzacja".Marudku, w obliczu strajku poczty dałem sobie na razie spokój z aukcjami, ale jeszcze raz dzieki wszystkim... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi