LordDisneyland Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Bardziej światli w temacie, pomóżcie, znalazłem tylko TT10 Airfixa, a po przejrzeniu 4 pudełek stwierdziłem, że niemożnością jest znaleźć takie z niezbyt połamanymi detalami. Wypukłe linie - dobra, mogę przeżyć, ale sposób pakowania tego modelu przez Anglików zakrawa o śmieszność [jak ich gra w eliminacjach euro , he he -nie mogłem się powstrzymać] . Czy zatem są jakieś modele w skali 1/72 szkoleniowych Błotniaków[po angielsku brzmi to chyba lepiej jednak] warte polecenia? Dodam , że z racji znikomych środków finansowych żywice odpadają... Dzięki za pomoc. I to z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Hej! Specjalistą w dziedzinie odrzutowcow nie jestem, ale chcialbym jakos pomoc. W kazdym numerze Scale Aviation Modeller jest dzial Modellers Profile, w ktorym omawiany jest dany samolot. Jest zatem wkladka z planami, kilka rodzajow malowan (w tym artykule sa tylko 4 - niestety nie ma zadnego "szkoleniowego" malowania). Na koniec omowienie dostepnych modeli, zestawow waloryzujacych (blachy, zywica, owiewki vacu), kalek, a nawet publikacji dot. danej konstrukcji. Jak by Cie cos zainteresowalo - chetnie pomoge . Tak na szybko znalazlem: Modele Harriera w 1/72 Dostepne kalki wersji treningowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 LordDisneyland, chyba ciebie nie pociesze. Według wszelkich znaków na niebie i ziemi jesteś "skazany" na "MieszanePowietrze" gdyż chyba nikt poza nimi nie produkuje treningowego Harriera. Liczyłem na duchy w ESCI która miała bogatą ofertę tego modelu ale oni, chyba też nie robili dwumiejscowca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Wlasnie znalazlem model, o ktorym wspominales: Aukcja na EBAY'u: Airfix 1/72 Harrier T-10 RAF Training Aircraft NIB P.S. Lordzie Disneyland to chyba jedyny model tej wersji. Moze ten zestaw nie jest tak zdemolowany jak te, ktore widziales... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2008 Dankeszen ewrybady, choć faktycznie pocieszająco to nie brzmi... "MieszanePowietrze" - dobre, dotąd tłumaczyłem to na własny użytek jako "Klimatyzacja".Marudku, w obliczu strajku poczty dałem sobie na razie spokój z aukcjami, ale jeszcze raz dzieki wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi