kozborn Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Czołem Koledzy Modelarze Idę za przykładem. Chwalić za bardzo nie ma się czym - czy pod względem ilości, czy jakości Niemniej ten rok był dla mnie modelarsko megaważny zasadniczo z dwóch powodów (nie licząc faktu, że jestem na tym forum niewiele dłużej niż rok , co samo w sobie jest jakimś POWODEM. Jak widzicie, było dużo "pierwszych razów" ). Pierwsza ważna rzecz to przejście na aero, które dokonało się przy BF-109. Drugi kamień milowy był ciut wcześniej - przy pierwszej wersji korsarza, za którą dostałem potężną zje*kę za postarzanie. Wszystkie zdjęcia są z teraz, prócz tego jednego - bo model jest u taty i jako prezent był pomyślany, stąd zdjęcie, które sami wyłowicie. A jednak mimo swoich braków - przygotujcie chusteczki - jest to dla mnie bardzo ważny model, bo dyskusja, jaka na tym tle wynikła mocno zmieniła moje podejście do modelarstwa, które - mam nadzieję - trochę widać przy kolejnych modelach. Dzięki Wam dotarło do mnie, że modelarstwo to nie tylko relaks, hobby, ale jakaś filozofia Tak tak. Po tym korsarzu mam już nieco inne myślenie Niektóre rzeczy wyszły lepiej, inne gorzej. Plusów jest chyba tyle samo, co minusów. Także ten... był to dla mnie naprawdę ważny rok, za który bardzo Wam DZIĘKUJĘ! Wszystkie samoloty są w skali 1:72 A-10 Revell - pierwszy raz z blachami F4U Tamiya (wspomniany kamień milowy; ostatni pędzlowany) BF-109 Italeri - pierwszy raz z aerografem F4U Tamiya rehabilitacja FW-190 Eduard - pierwszy raz z żywicami P-47 Tamiya - pierwszy raz sreberko, pierwszy raz rżnięcie skrzydeł na wylot (serce w gardle) Spitfire Eduard F-16 Hasegawa - nic, odpoczynek Edytowane 1 Stycznia 2022 przez kozborn 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 Każdy kiedyś zaczynał i jak na pierwszy rok sklejania jest widać postęp z każdym modelem tak więc życzę ci kolejnych fajnych projektów w tym roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) @Adamo722 Foczka nawet zadebiutowała w "Super Modelu" więc nie jest najgorzej dzięki i nawzajem Edytowane 1 Stycznia 2022 przez kozborn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 No ładnie, progres z modelu na model. Dobrze że zdecydowałeś się na warsztat z Dauntlessem, zapowiada się nieźle . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 15 minut temu, barszczo napisał: No ładnie, progres z modelu na model. Dobrze że zdecydowałeś się na warsztat z Dauntlessem, zapowiada się nieźle . Dzięki. Dziś pewnie kolejne fotki wpadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi