winrich Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 (edytowane) Jakiś czas temu dla przyjaciela pomalowałem taką oto dziewczynę. Na koniec zdjęcie porównujące skalę 54 i 75 mm Edytowane 6 Stycznia 2022 przez winrich 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Bajeczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 jestem pełen uznania sam nie bardzo tykam 54 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 Przepiękne obie figurki. Zdradź przepis na zbroję i opończę u wojaka, pięknie zmalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2022 Dziękuję i jest mi miło, że się podoba. @Marcin M. całość vallejo. Zbroja: najpierw silver do areo (71.063) z odrobiną niebieskiego w tym przypadku był to periscopes (309). Następnie metodą prób i błędów glazing na zmianę rozwodnionymi i to bardzo : żółtym, czerwonym, fioletem i zielonym. Na koniec rozjaśnienia silverem. kapota: red (70.926) wszystkie miejsca za wyjątkiem cieni i tych linii wklęsłych. Następnie tym samym kolorem tylko mocno rozwodnionym całość łącznie z cieniami. Ja dawałem kilka warstw, bo mocno rozcieńczyłem. Następnie rozjaśnienia falt red 70.957, scarlet 70.817, i mieszanka scarlet i żółtego. @gren ta skala to trudniej i łatwiej: trudniej bo detal mniejszy a łatwiej bo mniej jest pustych przestrzeni, które trzeba wypełnić grą światła - zobacz na koszulkę Jane - kilka kresek jaśniejszą farbą, przy 90 mm to by już nie było tak łatwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 27 minut temu, winrich napisał: Następnie metodą prób i błędów glazing na zmianę rozwodnionymi i to bardzo : żółtym, czerwonym, fioletem i zielonym. Na koniec rozjaśnienia silverem. Kurczę, boję się eksperymentów z kolorami, za bardzo tradycyjnie podchodzę do sprawy. Dzięki za tip. Muszę jakiegoś w płytach sobie sprawić do treningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2022 @Marcin M. Ja też nie byłem przekonany, ale naprawdę daję super rezultaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 Mam coraz mocniejsze okulary i te 54 mi nie wchodzą . choć widziałem parę fajnych 54. wpiszę na listę ale dopiero po wojaku z reprezentacyjnej. Hobby robi się coraz droższe . Polecasz jakieś dobre pędzelki z z rozmiarów 00 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2022 @grenJa najczęściej używam pędzelków firmy Lineo z serii 190. Trafiłem w sklepie dla plastyków. Są tanie i najlepiej mi podeszły. Z tym że moim podstawowym pędzelkiem jest rozmiar 2, w tym wypadku chyba rozmiarówka jest zawyżona bo wg mnie odpowiada mniej więcej 1 innych firm. W Jane jedynie oczy malowałem rozmiarem 000. tutaj masz filmik gościa, który objaśnia dlaczego najmniejsze pędzelki nie najlepiej się sprawdzają i jak korzystać z tych większych. Polecam zresztą ten kanał bo można fajne rzeczy podpatrzeć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 15 Stycznia 2022 Share Napisano 15 Stycznia 2022 Dzieki. Przetestuję te grubsze pędzelki , chyba za bardzo przyzwyczaiłem się do małych . ostatnio robię głównie renesansem ale nie bardzo trzyma rozmiary i szybko się zużywa . jestem trochę na zadupiu więc zakupy robię internetowo , a na zdięciu i w opisie wszystko jest supe i cudowner. dlatego pytałem czym malujesz. jak skończę lepić i malować łucznika to wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 (edytowane) Fakt te renesans,oraz italieri szybko się zużywają-dwie figurki może maks trzy i trzeba brać nowe-rozwarstwiają sie rozmiarówkowo.Kupuje po 2sztuki tego samego rozmiaru zawsze. Cieniowanie suchym pęndzlem. raczej widzę niż olejami.Widziałem techniki przecierania wypukłych fragmentów suchym pęndzlem na mundurze tankisty-bez lakierów i washów i spoko efekt matowy całego cieniowania daje-taką głębie detalów figurki. Edytowane 17 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi