jonathan Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 Po długiej nieobecności prezentuje Wam model Panthery od firmy Vespid Models. Model wykonany prosto z pudła, dodana lufa KM i łuski. Sam model to chyba najlepszy model w tej skali jaki miałem w rękach. Ostrość i ilość szczegółów jest tak duża że większość modeli w 35 mogłaby pozazdrościć jakości. Czekam teraz na Jagdpathere 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek cz. Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 8 godzin temu, jonathan napisał: Sam model to chyba najlepszy model w tej skali jaki miałem w rękach. Oglądając ramki Cometa pomyślałem sobie dokładnie to samo. Flyhawk postawił poprzeczkę wysoko i tylko Vespid mu dorównuje. Fajne malowanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 (edytowane) Fajna pantera i nie widać że to w 72, niestety otoczona tymi cegłami ten cały koncept blednie, troszkę jakby ni w kij ni w oko Edytowane 15 Stycznia 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 Super wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2022 W dniu 14.01.2022 o 23:25, Evildead napisał: Fajna pantera i nie widać że to w 72, niestety otoczona tymi cegłami ten cały koncept blednie, troszkę jakby ni w kij ni w oko A dokładniej o co chodzi? 14 godzin temu, Czes napisał: Super wykonanie Dziękuję bardzo W dniu 14.01.2022 o 23:20, marek cz. napisał: Oglądając ramki Cometa pomyślałem sobie dokładnie to samo. Flyhawk postawił poprzeczkę wysoko i tylko Vespid mu dorównuje. Fajne malowanie ! Tak, same ramki mnie urzekły. Comet czeka - tu troszkę zrypali sprawę z kolami napędowymi, w pantherze jest to już poprawione. Sam model kleiło się na tyle miło, że kupiłem kolejny który posłuży jako baza pod małą konwersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 Cegły porozrzucane trochę tak jakby specjalnie dla Pantery ktoś wysprzątał wokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2022 1 minutę temu, patrykd napisał: Cegły porozrzucane trochę tak jakby specjalnie dla Pantery ktoś wysprzątał wokół Wzorowałem się na kilku fotkach miast wojennych. Drogi były albo udrożniane albo barykadowane. Tutaj nie chciałem przesadzać z ilością przeszkód bo jest to tylko podstawka. i wolałbym żeby to model przykuwał wzrok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 Bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 I ta szpula po kablu to barykada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 (edytowane) 32 minuty temu, jonathan napisał: Wzorowałem się na kilku fotkach miast wojennych. Drogi były albo udrożniane albo barykadowane. Tutaj nie chciałem przesadzać z ilością przeszkód bo jest to tylko podstawka. i wolałbym żeby to model przykuwał wzrok. Już @patrykd mnie ubiegł, miałem to samo napisać, przesadziłeś trochę z ilością, i są według mnie za symetrycznie porozrzucane , wyszły na pierwszy plan, za bardzo biją po oczach, wyglądają jak podsypane , przytłumiły czołg Edytowane 17 Stycznia 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2022 Dlatego są też fotki bez podstawki. Model nie jest przyklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2022 3 minuty temu, Evildead napisał: Już @patrykd mnie ubiegł, miałem to samo napisać, przesadziłeś trochę z ilością, i są według mnie za symetrycznie porozrzucane , wyszły na pierwszy plan, za bardzo biją po oczach, wyglądają jak podsypane , przytłumiły czołg "za symetrycznie"????? Względem czego ta symetria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 2 minuty temu, jonathan napisał: "za symetrycznie"????? Względem czego ta symetria? Może to nie za dobre słowo, miało być zbyt równomiernie rozłożone , mniejsza o to , czołg fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2022 4 minuty temu, Evildead napisał: Może to nie za dobre słowo, miało być zbyt równomiernie rozłożone , mniejsza o to , czołg fajny Też mi się wydaje że nie za dobre Co do podstawki... no cóż taką miałem wizję. Produkcja samych cegiełek była dość czasochłonna. Pomyślę jeszcze nad jakimiś figurantami, może coś jeszcze się dorzuci. Ale mnie się głównie rozchodzi o czołg właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 1 minutę temu, jonathan napisał: Też mi się wydaje że nie za dobre Co do podstawki... no cóż taką miałem wizję. Produkcja samych cegiełek była dość czasochłonna. Pomyślę jeszcze nad jakimiś figurantami, może coś jeszcze się dorzuci. Ale mnie się głównie rozchodzi o czołg właśnie Może część tych cegieł bardziej pokruszyć, kilka zabrać tu i tam, a i figurki też na pewno ożywią całość , Pantera to elegancko wyszła , wygląda na 1/ 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 6 godzin temu, jonathan napisał: ... Pomyślę jeszcze nad jakimiś figurantami, może coś jeszcze się dorzuci. ... Jako figurantów może Volkssturm z obrony Berlina. Zvezda ma taki zestawie w 72. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2022 19 godzin temu, PrzemekW napisał: Jako figurantów może Volkssturm z obrony Berlina. Zvezda ma taki zestawie w 72. Pozdrawiam, Przemek Raczej dodam jakieś żywiczne. Te zvezdy sa fajne jednak na większości brakuje mi ostrości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi