patrykd Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 (edytowane) Witam. Czy mógłby ktoś polecić dobre precyzyjne cążki do drutu mosiężnego do średnicy cięcia około 1mm. Mam dziadowskie i już mnie to wnerwia. Z góry dzięki za pomoc. Cena do 150 pln Edytowane 24 Stycznia 2022 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Typowo modelarskie ( często przepłacane) masz: dspiae, meng, często z jednej fabryki. Lub elektryczno- elektroniczne marki: Wiha/Wera/ Knipex klasyfikowana twardość na cięciu strun fortepianowych te sprawdzone w boju nie modelarskim.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Owy "drut" w zależności od sposobu produkcji może być miękki, półtwardy, twardy a to oznacza, że precyzyjnie małymi cążkami można ciąć tylko miękki reszta może spowodować wyszczerbienie. Ja do cięcia drutów używam takich małych KNIPEXów kosztują poniżej 100zł KNIPEX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Drut miedziany / mosiężny jeżeli nie robi to problemu w dalszym zastosowaniu, a jest zbyt twardy/ sprężysty można wyżażyć przed cięciem. Robi się miękki i łatwy w obróbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2022 Wiem, że drut można wyżarzyć. Ale czasem są pierdoły których nie mogę wyżarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi