kornik_69 Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 U naszych południowych sąsiadów już się pojawiła, do nas ma przylecieć prawdopodobnie w lipcu: http://matusek.cz/web/view.php?cisloclanku=2008060010 Pomimo swojej wyjątkowej urody, ślicznotka ma jednak jeden dość poważny błąd, a mianowicie osłony silników. Zostały wymodelowane tak, że przypominają te z samolotu DC-2, lub jeszcze bardziej te, które można było spotkać z sowieckim odpowiedniku C-47 czyli Li-2, a które osłaniały silniki ASz-82. Bardzo cieszę się, że Trumpeter zaserwował nam następczynię leciwej już Dakoty Monogramu, jednakże będzie ona wymagała, albo sporego nakładu pracy własnej, albo żywicznej waloryzacji. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 MATKO BOSKA... Ale wypasiona poczciwa DAKOTA... Wiem wiem... C-47 Ale ja To latadło nazywam po mojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Oni te błędy chyba specjalnie robią żeby osoby takie jak ty które chcą wykonać w 100% originał dokupowały dodatki.bo dlamnie czy będą miały ruskie osołony z uesańskimi silnikami to beż różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2008 No niestety, jeśli ktoś chcę porządnie zrobić w miarę wierną replikę danej maszyny, to musi być na takie rzeczy przygotowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Nie ważne jakie ma osłony czy silniki, "maniacy" zawsze znajdą jakieś niezgodności. Trzeba jednak przyznać że model piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Lipca 2008 Autor Share Napisano 1 Lipca 2008 Tak jestem maniakiem i nigdy tego nie kryłem. O niezgodnościach modelu z oryginałem mówię, by ci którzy chcą złożyć prawidłową Dakotę, mieli świadomość tego, co trzeba w tym modelu poprawić, aby taką Dakotę właśnie sobą reprezentował. Jeśli ktoś chce sobie złożyć coś bliższego Li-2 lub DC-2 to proszę bardzo Taka jest chyba specyfika tego działu, żeby porównywać modele z oryginalnymi maszynami i innymi modelami, aby modelarze wiedzieli czy warto wydać na dany model pieniądze czy też nie. No, a ten właśnie model C-47 niestety szarpnie nas trochę po kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 I bardzo dobrze, że są tacy co z lupka oglądaja.... nie ma to jak rozczarowanie za kilka setek złotych... + perspektywa dokupienia tony zywicy, blachy ........ i szpachli. Po to tu zagladam, by wiedziec co się w pudłach kryje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi