Observer Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 Model z zestawu Tamiya, waloryzowany pakietem blaszek z elementami żywicy Top Studio. Zestaw waloryzacyjny był bardzo bogaty i znacząco wydłuża czas budowy. Elementy z zestawu Top Studio w znaczący sposób uwypuklają detal, ale nie zawsze są proste w zastosowaniu i wymagają sporej cierpliwości i odpowiednich narzędzi. Zestaw przedniego widelca można by sobie darować, ponieważ można fajny efekt uzyskać malując przedni zawias...ale detale górnej półki robią robotę i ostatecznie muszę przyznać, że warto. Dodatkowo konieczne jest moim zdaniem zastosowanie kalek karbonowych Studio 27, ponieważ ten materiał to znak rozpoznawczy wersji M. Niestety są dość skomplikowane do układania i wymagają sporo uwagi, zmiękczania itp. Poza tym jest tu parę drobnych dodatków własnych. Jeśli chodzi o sam plastikowy zestaw to typowa Tamiya, nic lepszego nie dostaniemy. Budowa modelu nie zawsze była dla mnie czystym relaksem, ale było warto spróbować swoich sił. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Nie znam się na motorach ale ten model z wszystkimi detalami i malowaniem po prostu bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 Tak, model wyszedł dobrze a detale dodały smaczku. To co zauważyłem to tzw. skórka pomarańczy na baku ale biorąc pod uwagę ,że to drugi model zrobiony przez Kolegę to i tak duże brawa. Kolejny wyjdzie na pewno lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi