Observer Napisano 18 Lutego 2022 Napisano 18 Lutego 2022 Model z zestawu Tamiya, waloryzowany pakietem blaszek z elementami żywicy Top Studio. Zestaw waloryzacyjny był bardzo bogaty i znacząco wydłuża czas budowy. Elementy z zestawu Top Studio w znaczący sposób uwypuklają detal, ale nie zawsze są proste w zastosowaniu i wymagają sporej cierpliwości i odpowiednich narzędzi. Zestaw przedniego widelca można by sobie darować, ponieważ można fajny efekt uzyskać malując przedni zawias...ale detale górnej półki robią robotę i ostatecznie muszę przyznać, że warto. Dodatkowo konieczne jest moim zdaniem zastosowanie kalek karbonowych Studio 27, ponieważ ten materiał to znak rozpoznawczy wersji M. Niestety są dość skomplikowane do układania i wymagają sporo uwagi, zmiękczania itp. Poza tym jest tu parę drobnych dodatków własnych. Jeśli chodzi o sam plastikowy zestaw to typowa Tamiya, nic lepszego nie dostaniemy. Budowa modelu nie zawsze była dla mnie czystym relaksem, ale było warto spróbować swoich sił. 5 Cytuj
Slaw_21 Napisano 22 Lutego 2022 Napisano 22 Lutego 2022 Nie znam się na motorach ale ten model z wszystkimi detalami i malowaniem po prostu bardzo mi się podoba. Cytuj
cayman Napisano 24 Lutego 2022 Napisano 24 Lutego 2022 Tak, model wyszedł dobrze a detale dodały smaczku. To co zauważyłem to tzw. skórka pomarańczy na baku ale biorąc pod uwagę ,że to drugi model zrobiony przez Kolegę to i tak duże brawa. Kolejny wyjdzie na pewno lepiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi