adize Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Witam serdecznie Postanowiłam odnowić model firmy Bburago (metalowa kasta), a mianowicie Chevrolet Corvette z 1997 r. Jego stan jest dostateczny, jak widać na zdjęciach. Będzie on miał zmieniony lakier, najprawdopodobniej na fioletowy lub zielony metallic. Pomaluję róznież wnętrze i elementy podwozia oraz odnowię silnik. Model ma otwierane drzwi oraz maskę. Kiedyś miał też skrętne koła, ale teraz nie skręcają. Postaram się to również naprawić. Oto jak model prezentuje się w tej chwili: Edytowane 12 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Miałem ten model... Skończył na ścianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Fajna Vettka Zawieche to ma jak wóz drabiniasty i ta maska jakby się niedomykała. Kół rozumiem nie będziesz zmieniać?? (te w Bburago ciężko się zdejmują) Pozdrawiam i powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2008 Kół raczej nie będę zmieniać, choć udało mi się je zdjąć. A co do maski to wszystko spróbuję naprawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 23 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2008 Oto samochód rozłożony na części pierwsze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 11 Lipca 2008 Autor Share Napisano 11 Lipca 2008 Oto kasta po kąpieli w DOTcie 3. DOT 3 bardzo słabo działa na farbę położoną na modelu Bburago... Macie może jakieś pomysły, aby zmyć farbę całkowicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Cleanlux albo zmywacz Wamod-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 DOT4 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Heavy duty gasket remover w kilka sekund zrzera farbe do blachy:) Bardzo fajna rzecz w spreju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Hej adize! Mam ten model Bburago. Mi nie podoba sie w nim to, ze osie sa w roznych kolorach (przednia czarna, a tylna srebrna). Niestety widac to po zalozeniu kol. Skoro masz je juz zdjete, to moznaby pomalowac te oski. Spod maski jest nie domalowany - to tez masz okazje poprawic. Widze, ze na silniku brakuje dwoch kalek. Czy chcesz je jakos dorabiac? Acha, moze nie maluj jej na zielono. Bburago robi zielona w 1/18. Inny kolor bedzie bardziej oryginalny. Bede tu zagladal, bo w sam robilem drobne przerobki/korekty (w Shelby i Viperze), ale nie zdobylem sie jeszcze na calkowite usuniecie fabrycznego lakieru... Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Zauważyłem że w temacie masz zły rocznik Vettki (1977) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 12 Lipca 2008 Autor Share Napisano 12 Lipca 2008 Widze, ze na silniku brakuje dwoch kalek. Czy chcesz je jakos dorabiac? Myślę nad kupnem specjalnego arkuszu do drukowania kalek... Acha, moze nie maluj jej na zielono. Zastanawaim się też nad kolorem Crazy Plum z palety Zero Paints - mam ten kolor na warsztacie. Zauważyłem że w temacie masz zły rocznik Vettki (1977) Już zmieniony, dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Moze jakis kolor z palety chevroleta? Wiem w USA wszyscy producenci touch jakby 1 firma, ale moze warto by kupic jakis ciekawy kolor od Vetty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Adize, spróbuj najpierw jak ten lakier trzyma się na tej kaście. Ja malowałem dwa bburago - jeden na gołą zmatowaną i odtłuszczoną blachę lakierem Motip, drugi pokryty dodatkowo podkładem (szary Vallejo) i farba zupełnie nie trzymała się podłoża. Wystarczyło lekkie dotknięcie krawędzi i powstawały obicia. A co do koloru to może taki: A tutaj więcej fotek: Galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Korveta. To były piękne czasy jak śmigałem ze starym po ulicach NY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Korveta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi