jpl Posted March 11, 2022 Share Posted March 11, 2022 Tym razem maszyna aliancka. Znany już chyba wszystkim "Mustang" z Army Hobby. Na początku nieco o historii, no i inbox. Zapraszam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted March 18, 2022 Author Share Posted March 18, 2022 Zaczynamy sklejanie. Zapraszam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Posłuchałem sobie wstępu do relacji. Zupełnie OK. Ale wkradł się tam pewien błąd. Rzucony mimochodem, może z rozpędu, ale jednak. Wprawdzie producent, o ile wiem, nigdzie o tym nie mówi, ale mam wrażenie, że spora część odbiorców zestawu przyjmuje ten błąd z założenia. Wspominam o tym bo to w sumie ciekawostka. James Howard w swoim słynnym locie, gdy samotnie bronił B-17 nie leciał prezentowanym w zestawie Ding Hao!. W owym czasie taki samolot w ogóle nie istniał. Howard dysponował wtedy swoim samolotem z taką właśnie nazwą Ding Hao!, ale to była inna fura, inaczej malowana. A to nie koniec. Bohaterskie starcie pilot odbył w 'pożyczonym' P-51. Także, gdyby ktoś chciał zbudować model samolotu, który przyczynił się do otrzymania przez Howarda MoH, nie znajdzie odpowiednich oznaczeń w zestawie . Nie wiem, czy w ogóle ktoś to produkuje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted March 25, 2022 Author Share Posted March 25, 2022 A, to dzięki za wyjaśnienie. Tymczasem ciąg dalszy budowy. Zapraszam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted April 1, 2022 Author Share Posted April 1, 2022 Tym razem malowanie. Zapraszam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted April 8, 2022 Author Share Posted April 8, 2022 To teraz kalkomanie. Jeszcze trochę muszę nad nimi popracować. Zapraszam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted April 14, 2022 Author Share Posted April 14, 2022 No to gotowe. Zapraszam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts