jpl Napisano 11 Marca 2022 Napisano 11 Marca 2022 Tym razem maszyna aliancka. Znany już chyba wszystkim "Mustang" z Army Hobby. Na początku nieco o historii, no i inbox. Zapraszam! Cytuj
greatgonzo Napisano 24 Marca 2022 Napisano 24 Marca 2022 Posłuchałem sobie wstępu do relacji. Zupełnie OK. Ale wkradł się tam pewien błąd. Rzucony mimochodem, może z rozpędu, ale jednak. Wprawdzie producent, o ile wiem, nigdzie o tym nie mówi, ale mam wrażenie, że spora część odbiorców zestawu przyjmuje ten błąd z założenia. Wspominam o tym bo to w sumie ciekawostka. James Howard w swoim słynnym locie, gdy samotnie bronił B-17 nie leciał prezentowanym w zestawie Ding Hao!. W owym czasie taki samolot w ogóle nie istniał. Howard dysponował wtedy swoim samolotem z taką właśnie nazwą Ding Hao!, ale to była inna fura, inaczej malowana. A to nie koniec. Bohaterskie starcie pilot odbył w 'pożyczonym' P-51. Także, gdyby ktoś chciał zbudować model samolotu, który przyczynił się do otrzymania przez Howarda MoH, nie znajdzie odpowiednich oznaczeń w zestawie . Nie wiem, czy w ogóle ktoś to produkuje. 1 Cytuj
jpl Napisano 25 Marca 2022 Autor Napisano 25 Marca 2022 A, to dzięki za wyjaśnienie. Tymczasem ciąg dalszy budowy. Zapraszam! Cytuj
jpl Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Napisano 8 Kwietnia 2022 To teraz kalkomanie. Jeszcze trochę muszę nad nimi popracować. Zapraszam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi