marek d Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, RogerM napisał: Nigdzie na kolorowankach czy nigdzie na zdjęciach? Ten na foto to inny niż na warsztacie. Nie znam się na hitlerwynalazkach więc się zapytam: Wszystkie Emile miały ten element w tym samym kolorze? Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez marek d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 4 godziny temu, RogerM napisał: Nigdzie na kolorowankach czy nigdzie na zdjęciach? Ani tu, ani tu. Tym bardziej na zdjęciach z 1939 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Prawie koniec. Jeszcze tylko antena i parę poprawek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) 6 godzin temu, Arghon napisał: Jeszcze tylko antena i parę poprawek. Np poziome ramy tylnej części osłony kabiny, powinny być w kolorze wnętrza, w tym przypadku RLM 02... Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez RogerM doprecyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 10 minut temu, RogerM napisał: Np poziome ramy tylnej części osłony kabiny, powinny być w kolorze wnętrza, w tym przypadku RLM 02... A dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 15 minut temu, Arghon napisał: A dlaczego? A dlatego, że były wewnątrz kabiny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) 22 minuty temu, RogerM napisał: A dlatego, że były wewnątrz kabiny. Chyba tylko środkowa. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 18 minut temu, HKK napisał: Chyba tylko środkowa. To nie ten typ owiewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 21 minut temu, HKK napisał: Chyba tylko środkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) 38 minut temu, Arghon napisał: To nie ten typ owiewki. Fakt, nie ten. Ale mogło być różnie. Tu też masz wczesną owiewkę: Plexi bezpośrednio trzymająca się na nitach ma tendencję do pękania na otworach. Może więc z czasem dodawano pasek blachy na zewnątrz? Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Kolego HKK nie mieszaj proszę i nie wstawiaj zdjęć muzealnych wynalazków, bo tam rzeczywiście "mogło być różnie". Arghon nie robi modelu eksponatu muzealnego ani czegoś z gatunku what-if czy Luft'46.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, RogerM napisał: Kolego HKK nie mieszaj proszę i nie wstawiaj zdjęć muzealnych wynalazków, bo tam rzeczywiście "mogło być różnie". Arghon nie robi modelu eksponatu muzealnego ani czegoś z gatunku what-if czy Luft'46.... Ten chyba nie muzealny. Może to Luft'46 ja nie wiem... I ten: Mam nadzieję że nie "namieszałem" Ci za bardzo. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 11 minut temu, HKK napisał: Ten chyba nie muzealny: I ten: Mam nadzieję że nie "namieszałem" Ci za bardzo. To jest E-1, czy E-3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) 14 minut temu, Arghon napisał: To jest E-1, czy E-3? Górny to D, dolny to E-3. Obydwa można spotkać w wersji z zewnętrznymi listwami bądź bez. Nie ma powodu sadzić, że E-1 był wyjątkowy i żaden egzemplarz ich nie miał. Tym bardziej, że widziałem zdjęcia na których można się ich dopatrzyć. Choc nie tak spektakularne jak te. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) W Twoim egzemplarzu trudno powiedzieć, ale nie postawiłbym majątku na ich brak. Inny egzemplarz z tej samej jednostki chyba je ma. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi