Pan_Cerny Napisano 27 Marca 2022 Napisano 27 Marca 2022 Pojazdy współczesne to zupełnie nie moja bajka. I o ile w różnych drugowojennych od razu wyłapuję różne charakterystyczne detale dla serii produkcyjnych, przeróbek polowych itp, to przy współczesnych jestem całkiem ślepy. Patrzę, patrzę i nie widzę. A różnic pomiędzy odmianami T-54 i T-55 w ogóle nie znajduję. Wszystkie ode dla mnie są takie same. Kiedyś natrafiłem na zdjęcie naszego T-55 w rowie. Koncept wykonania tego wozu chodzi za mną już od lat. Kupiłem nawet w tym celu T-55 z tamiyi ale potem się dowiedziałem, że nasze wozy są jednak inne. Przed weekendem pojawiły się, po dłuższej nieobecności, w Mojehobby T-piędziesiątki z miniarta. Od razu kupiłem tę wersję: I po tym długim wstępie, przechodzę do pytania. Czy zestawowe gąsienice są takie jak na zdjęciu powyżej? Cytuj
robertmodelarz Napisano 27 Marca 2022 Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) W dniu 27.03.2022 o 14:52, Pan_Cerny napisał: Pojazdy współczesne to zupełnie nie moja bajka. I o ile w różnych drugowojennych od razu wyłapuję różne charakterystyczne detale dla serii produkcyjnych, przeróbek polowych itp, to przy współczesnych jestem całkiem ślepy. Patrzę, patrzę i nie widzę. A różnic pomiędzy odmianami T-54 i T-55 w ogóle nie znajduję. Wszystkie ode dla mnie są takie same. Kiedyś natrafiłem na zdjęcie naszego T-55 w rowie. Koncept wykonania tego wozu chodzi za mną już od lat. Kupiłem nawet w tym celu T-55 z tamiyi ale potem się dowiedziałem, że nasze wozy są jednak inne. Przed weekendem pojawiły się, po dłuższej nieobecności, w Mojehobby T-piędziesiątki z miniarta. Od razu kupiłem tę wersję: I po tym długim wstępie, przechodzę do pytania. Czy zestawowe gąsienice są takie jak na zdjęciu powyżej? To ten typ gąsienic OMSh Edytowane 18 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj
Pan_Cerny Napisano 27 Marca 2022 Autor Napisano 27 Marca 2022 A to nie są te same co w modelu? To jest ten zestaw o którym piszesz. Ramka nazywa się Hf. A tu zdjęcie gotowego modeli polskiego T-55A I wg instrukcji te gąsienice są też na ramkach Hf. Cytuj
robertmodelarz Napisano 28 Marca 2022 Napisano 28 Marca 2022 Dokładnie tak jak napisał martimello 1 Cytuj
Pan_Cerny Napisano 28 Marca 2022 Autor Napisano 28 Marca 2022 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Dokładnie tak jak napisał martimello Doskonale, czyli nic więcej nie trzeba dokupywać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi