Pan_Cerny Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Pojazdy współczesne to zupełnie nie moja bajka. I o ile w różnych drugowojennych od razu wyłapuję różne charakterystyczne detale dla serii produkcyjnych, przeróbek polowych itp, to przy współczesnych jestem całkiem ślepy. Patrzę, patrzę i nie widzę. A różnic pomiędzy odmianami T-54 i T-55 w ogóle nie znajduję. Wszystkie ode dla mnie są takie same. Kiedyś natrafiłem na zdjęcie naszego T-55 w rowie. Koncept wykonania tego wozu chodzi za mną już od lat. Kupiłem nawet w tym celu T-55 z tamiyi ale potem się dowiedziałem, że nasze wozy są jednak inne. Przed weekendem pojawiły się, po dłuższej nieobecności, w Mojehobby T-piędziesiątki z miniarta. Od razu kupiłem tę wersję: I po tym długim wstępie, przechodzę do pytania. Czy zestawowe gąsienice są takie jak na zdjęciu powyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) W dniu 27.03.2022 o 14:52, Pan_Cerny napisał: Pojazdy współczesne to zupełnie nie moja bajka. I o ile w różnych drugowojennych od razu wyłapuję różne charakterystyczne detale dla serii produkcyjnych, przeróbek polowych itp, to przy współczesnych jestem całkiem ślepy. Patrzę, patrzę i nie widzę. A różnic pomiędzy odmianami T-54 i T-55 w ogóle nie znajduję. Wszystkie ode dla mnie są takie same. Kiedyś natrafiłem na zdjęcie naszego T-55 w rowie. Koncept wykonania tego wozu chodzi za mną już od lat. Kupiłem nawet w tym celu T-55 z tamiyi ale potem się dowiedziałem, że nasze wozy są jednak inne. Przed weekendem pojawiły się, po dłuższej nieobecności, w Mojehobby T-piędziesiątki z miniarta. Od razu kupiłem tę wersję: I po tym długim wstępie, przechodzę do pytania. Czy zestawowe gąsienice są takie jak na zdjęciu powyżej? To ten typ gąsienic OMSh Edytowane 18 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 A to nie są te same co w modelu? To jest ten zestaw o którym piszesz. Ramka nazywa się Hf. A tu zdjęcie gotowego modeli polskiego T-55A I wg instrukcji te gąsienice są też na ramkach Hf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Te same 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Dokładnie tak jak napisał martimello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 28 Marca 2022 Autor Share Napisano 28 Marca 2022 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Dokładnie tak jak napisał martimello Doskonale, czyli nic więcej nie trzeba dokupywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi