skikut87 Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) Cześć, Powoli zaczynam odrabiać lekcje przed kolejnym projektem tym razem z Panterą A w wersji wczesnej. Rozważam dwie opcje malowania albo wóz z numerem 612 albo 613. O ile do 613 nie mam wątpliwości, że była to wersja wczesna tak do 612 tak owe mam - może ktoś z was mam informacje dotyczące pojazdu nr 612 bo nie jestem pewien czy zdjęcie nr 2 pokazuje ów pojazd z przodu Kolejna sprawa to rodzaj zimmerintu - ktoś z was może wie jaki był stosowany? Poniżej fotki w celach dyskusyjnych który udało mi się pozyskać 612 holuje 613 i 613 Edytowane 5 Kwietnia 2022 przez skikut87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) Rób 613 lepiej obcykana. Wczesny kadłub, cztery wizjery z przodu pojazdu, klapkowy wizjer km-u, pojedyncze rury, lewar pionowo (ale zwróć uwage na mocowanie go), zimm na pierwszym zdjeciu 613 widać na tylnej płycie wieży. Jarzmo z podwójnym otworem na celownik. Robiłem podobny model bazując na Panterze D Dragona + koła jezdne od wersji A/G. Fajny temat jak nie skorzystasz to sobie w przyszłości pożyczę Edytowane 5 Kwietnia 2022 przez produdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 6 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2022 8 godzin temu, produdi napisał: Rób 613 lepiej obcykana. Wczesny kadłub, cztery wizjery z przodu pojazdu, klapkowy wizjer km-u, pojedyncze rury, lewar pionowo (ale zwróć uwage na mocowanie go), zimm na pierwszym zdjeciu 613 widać na tylnej płycie wieży. Jarzmo z podwójnym otworem na celownik. Robiłem podobny model bazując na Panterze D Dragona + koła jezdne od wersji A/G. Fajny temat jak nie skorzystasz to sobie w przyszłości pożyczę a osłony wentylatorów jakie? Zimmerit wyglada mi na ten typ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 6 Kwietnia 2022 Share Napisano 6 Kwietnia 2022 Cytat Kolejna sprawa to rodzaj zimmerintu - ktoś z was może wie jaki był stosowany? To pojazdy z września 1943 z fabryki MAN. Co do wentylatorów, to więcej się nie wypowiadam. Zdjęć od góry jest niewiele - więc w sumie nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi