Skocz do zawartości

Volvo FH 1:24 GLOBETROTTER XL GREEN EDITION :D:D:D

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Obiecałem foty są foty . Volvo pod względem spasowania okrutnie się skleja... Nic nie pasuje tak jak ma . Zderzak nie jest jeszcze przyklejony . Daję tylko cztery fotki, ponieważ jak wiadomo w całej Polsce lub prawie całej panuje okropna, deszczowa pogoda (pogoda modelarska ) . Dość gadania :

Wnętrze - fotele są gdzieniegdzie niedoszpachlowane i jeden się miejscami świeci, ale tego w środku kabiny naprawdę nie widać :

58774bf66a6ca144.jpg 463a82acf50ce400.jpg

I ogół :

7ed48942ce802406.jpg 85def1be9c07609a.jpg

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Może i jest troszkę krzywo, ale to normalne przy każdym modelu, a zwłaszcza jak stoi na wąskim murku.. Trzeba było uważać, żeby nie spadł. A pozatym koło jest skręcone :P.

Pozdrawiam

Napisano

Do prawdy ?? , a ja myślałem ze ono prosto jest

I teraz sie dopatrzyłem jakiś zakurzeń na lakierze , nie wiem co mam o tym mysleć , bo raczej show truck nie powinien mieć sladów eksploatacyjnych

Napisano

Mateuszu, to światło odbite od boku modelu a nie ślady eksploatacyjne xD . Sorki. Padało mocno i nie mogłem sobie pozwolić na lepsze fotki .

Pozdrawiam

Napisano

Dopuki nie przeczytałem odpoowiedzi Bilonzo też myślałem że lakier jest przybrudzony. Skoro ma to być show truck to przydały by się jakieś kalki I jeszcze jedno, fotele mogłeś pomalować pod kolor tapicerki - było by wszystko w skórze.

• 3 weeks later...
Napisano

Ehhhh... Prace przy Volvie wleczą się bardzo... Pokażę fotki, bo na fotkach wszystko widać . Kabina względem osłon międzyosiowych jest trochę nie równo, ale proszę się tym nie przejmować, bo brakuje tam jednej części do "komina" która to wszystko podpiera.

Poprawiłem narazie jeden fotel - Torni jednak z tą skórą coś mnie przekonało :

DSC00929.jpg DSC00944.jpg DSC00943.jpg DSC00942.jpg DSC00941.jpg DSC00940.jpg DSC00939.jpg DSC00938.jpg DSC00937.jpg DSC00936.jpg

Narazie tylko jeden zaszpachlowany i pomalowany pierścień :

DSC00935.jpg DSC00934.jpg

Obrysówki starałem się zrobić jak w oryginale:

DSC00933.jpg DSC00931.jpg DSC00930.jpg DSC00928.jpg DSC00927.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Poprawiłem narazie jeden fotel - Torni jednak z tą skórą coś mnie przekonało :

No i gra gitara Czekam na finał

Napisano

miki29021 nie we wszystkich Volvach tak jest, nie we wszystkich . Popatrz sobie na Volva w 1:1 . Gdyby wszystkie tak miały to owszem, zaszpachlowałbym, żaden problem . Mi się podobało z pięcioma obrysówkami, to tak zrobiłem .

VOLVO - chwila szukania w google - 10 sekund xD

Pozdrawiam

Napisano

Sorki za ten ryfel, ale nie jest przyklejony i przy robieniu fot się zsunął .

Pozdrawiam