Tomasz_Dusza Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Witam Doszły do mnie zamówione farby Mr.Paint. Kupiłem od razu dwa podkłady tej firmy. Tylko nie jestem na 100% pewien czy to są podkłady. Jeden to jest Primer Red MRP-033 a drugi Fine Surface Primer Black MRP-LPB. Czy obydwie te farby można stosować jako podkład? No bo niby pisze Primer. Nie chce aby odłaziła mi farba jak ją położe na te primery np. podczas zabezpieczania powierzchni taśmą modelarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 9 minut temu, Tomasz_Dusza napisał: Witam Doszły do mnie zamówione farby Mr.Paint. Kupiłem od razu dwa podkłady tej firmy. Tylko nie jestem na 100% pewien czy to są podkłady. Jeden to jest Primer Red MRP-033 a drugi Fine Surface Primer Black MRP-LPB. Czy obydwie te farby można stosować jako podkład? No bo niby pisze Primer. Nie chce aby odłaziła mi farba jak ją położe na te primery np. podczas zabezpieczania powierzchni taśmą modelarską. Oczywiście, że można je stosować. Po to właśnie jest podkład, żeby farba lepiej się trzymała podłoża. Tu przykład malowania po zapodkładowaniu modelu. Taśma nie powinna uszkadzać farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 13 Maja 2022 Autor Share Napisano 13 Maja 2022 OK dzięki za odpowiedz. Wolałem się zapytać bo akurat z tymi konkretnie farbami dopiero zaczynam przygode. A nie chce potem denerwować się bo coś mi nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 25 minut temu, Tomasz_Dusza napisał: Primer Red MRP-033 To jest raczej "zwykła" farba, tylko w kolorze podkładu używanego przez Niemców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 13 Maja 2022 Autor Share Napisano 13 Maja 2022 A ta Fine Surface Primer Black MRP-LPB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Ten tak: https://mrpaint.sk/farby/SURFACE - PRIMER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 7 minut temu, Soris napisał: To jest raczej "zwykła" farba, tylko w kolorze podkładu używanego przez Niemców. Nie do końca udany ten „kolor podkładu używanego przez niemców” - mam to to i po położeniu na modelu zbyt mocno wpada w róż... Pozwalam sobie dać odnośnik do galerii mojego modelu, na którym właśnie tak to się objawiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi