Przemek Przybulewski Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 (edytowane) Zacząłem robić zestawy łańcuchów do Merkavy Mk.4M z Menga (TS-036) i wsystko pięknie tylko ciężko sie wymiaru z detali przyklejonych do modelu. Dlatego: - odkupię bo może ktoś wymienił na inne (drukowane/metalowe) - pożyczę takie łańcuchy na kilka dni - przy opcji pożyczę odwdzięczę się w towarze Gdyby ktoś chciał do innej wersji to już kwestia do dogadania się. Próbka: . Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez Przemek Przybulewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 Wysłałem Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 18 minut temu, KubaRo950 napisał: Wysłałem Priv Wysyłałeś na modelworku czy na maila? Bo nic nie dostałem jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 Mam ten modele: https://www.mojehobby.pl/products/IDF-Merkava-Mk.III.D.html https://www.mojehobby.pl/products/MERKAVA-Mk.IV-LIC.html Mogę coś wyciąć i podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 Patrzę właśnie jak to jest rozwiązane tam. Ta Mk.III to jeszcze jako tako, bo i łańcuszek i kulka itp, ale ta Mk.IV to jakaś nędza jest, płaska fototrawionka aż się prosi o wymianę. Najchętniej to bym przejrzał całą wieże i kosz ale nie wiem czy dasz tak radę wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 Przemku, a czy da to się później w 1:72 wydrukować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 20 minut temu, Soris napisał: Przemku, a czy da to się później w 1:72 wydrukować? Nie wiem - nie próbowałem. Ale tu łańcuszek ma ogniwko ośrednicy niecałe 0,4mm w 1:72 byłoby to mniej niż 0,2mm może już nie wyjść pokaż jak to masz rozwiązane u siebie w modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 13 Czerwca 2022 Share Napisano 13 Czerwca 2022 Hobby Boss nie daje do modelu żadnych łańcuchów. Z przeskalowanego zdjęcia wychodzi to +/- tak: średnica kulki- ok. 0,6 mm zewnętrzny wymiar pojedynczego ogniwa łańcucha- ok. 0,85 mm x 0,6 mm średnica pręta ogniwa łańcucha- ok. 0,2 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 13 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2022 (edytowane) Nie ma mnie w domu. Jak wróce za pare dni to moge zobaczyć jak to wygląda. Te co na początku drukowałem miały 0,3mm i wychodziły bardzo delikatne Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez Przemek Przybulewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2022 Dzięku uprzejmości forumowego kolegi Roberta, który użyczył mi dwa modele doszły łańcuchy do Merkav. Ogólne dedykowane do Mk.III Academy 13267 - tu zastępują słabej jakości plastikowe elementy Mk.IV LIS Academy 13227 - tu zastepują fototrawione płaskie elementy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2022 Uff, udało się skończyć zestawy do Mk.4M Meng Ts-036 i Mk.2D Takom 2133: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi