Przemek Przybulewski Posted June 8, 2022 Share Posted June 8, 2022 (edited) Zacząłem robić zestawy łańcuchów do Merkavy Mk.4M z Menga (TS-036) i wsystko pięknie tylko ciężko sie wymiaru z detali przyklejonych do modelu. Dlatego: - odkupię bo może ktoś wymienił na inne (drukowane/metalowe) - pożyczę takie łańcuchy na kilka dni - przy opcji pożyczę odwdzięczę się w towarze Gdyby ktoś chciał do innej wersji to już kwestia do dogadania się. Próbka: . Edited August 19, 2022 by Przemek Przybulewski 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaRo950 Posted June 9, 2022 Share Posted June 9, 2022 Wysłałem Priv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted June 9, 2022 Author Share Posted June 9, 2022 18 minut temu, KubaRo950 napisał: Wysłałem Priv Wysyłałeś na modelworku czy na maila? Bo nic nie dostałem jeszcze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted June 9, 2022 Share Posted June 9, 2022 Mam ten modele: https://www.mojehobby.pl/products/IDF-Merkava-Mk.III.D.html https://www.mojehobby.pl/products/MERKAVA-Mk.IV-LIC.html Mogę coś wyciąć i podesłać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted June 9, 2022 Author Share Posted June 9, 2022 Patrzę właśnie jak to jest rozwiązane tam. Ta Mk.III to jeszcze jako tako, bo i łańcuszek i kulka itp, ale ta Mk.IV to jakaś nędza jest, płaska fototrawionka aż się prosi o wymianę. Najchętniej to bym przejrzał całą wieże i kosz ale nie wiem czy dasz tak radę wysłać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soris Posted June 9, 2022 Share Posted June 9, 2022 Przemku, a czy da to się później w 1:72 wydrukować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted June 9, 2022 Author Share Posted June 9, 2022 20 minut temu, Soris napisał: Przemku, a czy da to się później w 1:72 wydrukować? Nie wiem - nie próbowałem. Ale tu łańcuszek ma ogniwko ośrednicy niecałe 0,4mm w 1:72 byłoby to mniej niż 0,2mm może już nie wyjść pokaż jak to masz rozwiązane u siebie w modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soris Posted June 13, 2022 Share Posted June 13, 2022 Hobby Boss nie daje do modelu żadnych łańcuchów. Z przeskalowanego zdjęcia wychodzi to +/- tak: średnica kulki- ok. 0,6 mm zewnętrzny wymiar pojedynczego ogniwa łańcucha- ok. 0,85 mm x 0,6 mm średnica pręta ogniwa łańcucha- ok. 0,2 mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted June 13, 2022 Author Share Posted June 13, 2022 (edited) Nie ma mnie w domu. Jak wróce za pare dni to moge zobaczyć jak to wygląda. Te co na początku drukowałem miały 0,3mm i wychodziły bardzo delikatne Edited August 19, 2022 by Przemek Przybulewski 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted August 12, 2022 Author Share Posted August 12, 2022 Dzięku uprzejmości forumowego kolegi Roberta, który użyczył mi dwa modele doszły łańcuchy do Merkav. Ogólne dedykowane do Mk.III Academy 13267 - tu zastępują słabej jakości plastikowe elementy Mk.IV LIS Academy 13227 - tu zastepują fototrawione płaskie elementy 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted August 19, 2022 Author Share Posted August 19, 2022 Uff, udało się skończyć zestawy do Mk.4M Meng Ts-036 i Mk.2D Takom 2133: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts