Jump to content

Norweskie kamo - farby

Artez
 Share

Recommended Posts

Witam . Temat zamieszczam w wątku warsztatowym gdyż nie ma opcji ' pytania & porady '

Otóż mam pytanie do znawców współczesnej pancerki . Chodzi mi dokładnie czy ktoś może ma odpowiedniki kolorków 4 barwnego kamo norweskiego. Najlepiej by było w farbkach Valleyo , MM , ewentualnie humbrolek .

Tu zamieszczam linka ( 9 od dołu zdjęcie , 2 Scanie )

http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=123388&page=5

Z góry dzięki za pomoc

Pzd|2

Jakoś nie widze problemu by ten temat nie pasował do działu warsztat - pojazdy pancerne .. Tak samo pytania o malowanie zawarte są w tym dziale jak i " jak to zrobić " . Więc zwracanie tego typu uwag , możesz zostawić dla siebie ..

Dobry dział - przynajmniej ja tak sądzę. Ujdzie.

Ja powiem jak bym to malował Vallejo (kieruje się wzrokiem). Kolory Model Color.

Czarny - 950 black

Brąz - 826 German Cam. Medium Brown może lekko złamany 893 US Dark Green lub innym ciemnym zielonym; żeby wyszedł bardziej blady można dodać białego.

Ciemna zieleń - 893 US Dark Green

Jaskrawa zieleń- 850 Medium Olive z zapewne dodatkiem jakiejś żółci - np. 954 Yellow Green.

Kieruję się tylko wzrokiem i własnym doświadczeniem - patrzę na prawdziwe farbki jakie mam osobiście a nie na paletę, której lepiej nie wierzyć.

Z góry dzięki Reggy

Chodziło mi własnie o kolory , które są już sprawdzone a są też używane przez kogoś kto działał w tym temacie Fakt że na oryginalnej palecie nie można zbytnio ufać .

Bro dla Ciebie

Pzd|2

Nie działałem w tym temacie - po prostu piszę jakbym to zrobił gdybym działał

Powodzenia - bardzo fajny kamuflaż swoją drogą - szczególnie ten jaskrawy zielony jest ciekawy.

Co do kamuflażu to mam plany go nałożyć na nowego mercedesa " wolfa " od Revella , własnie ze względu na jego oryginalność , w porównaniu do reszty Ale też jeszcze myśle nad zimowym ( zielono-czarno-białym)

Pzd|2

• 2 weeks later...

Hej! Los chciał że i ja stanąłem w obliczu tego kamuflażu - i dzisiaj w modelarskim znalazłem fajną farbkę idealnie na ten jaskrawy zielony - Vallejo MC 827 Lime Green.