Timi Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Czas się chyba przypomnieć, robie sobie taki o to modelik na konkurs PWM Model jak w temacie z płytką Eduarda malowany Gunze serii H. Więcej zobaczyć i przeczytać możecie tutaj http://pwm.org.pl/viewtopic.php?t=2565&postdays=0&postorder=asc&start=0 resztę relacji postaram sie prowadzić na obu forach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 Powodzenia A model jak na razie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 13 Lipca 2008 Autor Share Napisano 13 Lipca 2008 Mały up-date, zapomniałem wrzucić przed weekendem Pomalowałem pierdoły an czarni i usterzenie Alcladem, następnie prysnąłem Sidoluxem Czekam na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 ehh...patrząc na twój model nabieram ochoty na kolejnego Skyraidera tylko tym razem Tamyi nie Monogram-u...jednym słowem jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 14 Lipca 2008 Autor Share Napisano 14 Lipca 2008 parę kalek położyłem, mam nadzieje że jutro pojutrze skończę kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 15 Lipca 2008 Autor Share Napisano 15 Lipca 2008 Kolejne kalki (jak ja tego nienawidzę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 I po kalkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Timi model powala nei tylko na kolana ale i na pysk... obecnie też mam taki mały fetysz na takie nietypowe modele jak ten. Zazdroszczę preshadu, super wyszedł Z innej beczki, ramki robisz w PSzopie czy masz jakiś program, który serią nakłada na fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 To nie tylko preshading, ale dodatkowo rozjaśniałem środki szarą z dodatkiem białego, najlepiej widać to na skrzydłach. Ramki robię w InfranView bo jest najłatwiej, natomiast zdjęcia obrabiam w PS elemnts taki bonus http://hsfeatures.com/features04/a1hltd_1.htm (do tego dążę...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Timi ale te aerohamulce robisz lekko otwarte? Polecam GIMP darmowy i tez ma opcje kanwy (znalazłem przed sekundą) Nazwali to "krawędzią", ale to i tak to samo, a cąły GIMP zastąpił mi te drogie PS'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 Tak hamulce będą otwarte, te na zdjęciu są tylko przyłożone no i nie ma tego od spodu. GIMPa znam uczyłem się na nim działać w szkole równolegle z PS. Do ramek najbardziej lubię InfranView można używając przetwarzania wsadowego wstawić ramki do kilku zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 I po washu i po matowej Pactrze ;o) Zrobił się przy okazji filtr i kolorki się ujednoliciły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 19 Lipca 2008 Autor Share Napisano 19 Lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spit Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Cześć Kosmiczna ta eksploatacja, szczególnie te okopcenia są niesamowite, z aero robione? Pozdrawiam i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Moim zdaniem własnie okopcenia sa za długie nie wydaje mi sie zeby tak kopcił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 19 Lipca 2008 Autor Share Napisano 19 Lipca 2008 Aero plus pastele A kopcił po sam ogon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Coming soon... koło weekendu koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Piękne ujęcie. Super model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Wieczorkiem galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 No i koniec viewtopic.php?p=123624#123624 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Jak zrobiłeś żeby jedna część kalkomani była na kadłubie, a druga na tym panelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k1oor Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Model bardzo fajny. Jedno tylko na temat realizmu - kiedyś czytałem w jakimś polski magazynie opis budowy modelu Skyraidera i zawód autora nad tym że samolot miał jakieś tam zabezpieczenie które uniemożliwiało otwarcie hamulców podczas postoju na ziemi. Szkoda że jak będę robił swojego to albo kamuflaż zielono-brązowy albo poszukiwanie kalek z szerszeniem (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 28 Lipca 2008 Autor Share Napisano 28 Lipca 2008 Jak zrobiłeś żeby jedna część kalkomani była na kadłubie, a druga na tym panelu? Tamiya dała gwiazdę jako rozciętą, więc minęła mnie gimnastyka z docinaniem Jedno tylko na temat realizmu - kiedyś czytałem w jakimś polski magazynie opis budowy modelu Skyraidera i zawód autora nad tym że samolot miał jakieś tam zabezpieczenie które uniemożliwiało otwarcie hamulców podczas postoju na ziemi. o tym dowiedziałem się po sklejeniu... Szkoda że jak będę robił swojego to albo kamuflaż zielono-brązowy albo poszukiwanie kalek z szerszeniem (?). Albo wymiana/kupno zestawu z tym malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi