MiMazaki Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 Witajcie Panie i Panowie, Otwieram warsztat z mojej walki z Littlebirdami w 1/48 Udało mi się kupic 3 zestawy Academy Hughes H500D w skali 1/48 ale skromność w detale zainspirowała mnie do pracy w 3D, Planuje wydrukować wszystkie dodatki na drukarce 3d i zbudować kilka egzemplarzy z różnych epok i konfiguracji. Dodatkowo planuje wydrukować kalki 3d do kokpitu . Pierwszy egzemplarz na rozgrzewkę będzie to MH-6J z nowymi ławkami dla desantu. NA chwilę obecną stworzyłem scianę działową. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiMazaki Napisano 22 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2022 Lekki postęp w wydrukach testowych i modelu. Teraz pracuje nad bazą która posłuży dla różnych wersji. Bazuje na zdjęciach remontu kadłuba tego śmigłowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CINEQ Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 A jak pasowanie do elementów zestawowych kadłuba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 Jakbyś chciał wiedzieć, to we wczesnych OH-6 przekłądnia główna wyglądała tak: I nie była niczym obudowana - podejrzewam, że w wojskowych wariantach tak zostało, a w cywilnych wariantach była na niej gustowna obudowa, którą przedstawia większość modeli tego śmigłowca. Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiMazaki Napisano 22 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2022 (edytowane) Tak mam zdjecia z remontu,przekładnia była wymodelowana z dodatkowym łącznikiem/obudowa aby połączyć ścianę tylnia z przednia, bazuje na rysunkach i przekrojach kadłuba. Gustowna obudowa była stosowana w wersjach 4 osobowych/cywilnych Co do pasowania będę to sprawdzał dzisiaj ale powinno być ok bazuje też na częściach z zestawu i suwmiarki. Zostały mi do wymodelowania deska rozdzielcza i pedestal z dzwigniami sterownia silnika (nie pamiętam polskiej nazwy) Edytowane 22 Czerwca 2022 przez MiMazaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiMazaki Napisano 23 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2022 Jednak orginalne części nie pasowały tak jak bym chciał i dopasowałem szerokość podłogi i ścian do kadłuba. Pierwsze efekty a zarazem podstawowe modyfikacje zakończone teraz pora wykonać 2 kolejne wnętrza i zacząc prace nad belkami podwieszeń i ławkami w 2 wersjach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiMazaki Napisano 28 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2022 Drobny postęp. Wymodelowane pylony i ławki, Aktualnie w druku. Zostaje kokpit i zewnetrzne detale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiMazaki Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2022 Wydrukowałem obie zabudowy powoli przechodzę do kokpitu i dodatków zewnętrznych. W modelu z lawczkami chcę dodać zwinięte liny 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi