Jump to content

MH6/AH6 w serii

MiMazaki
 Share

Recommended Posts

Witajcie Panie i Panowie,

Otwieram warsztat z mojej walki z Littlebirdami w 1/48 Udało mi się kupic 3 zestawy Academy Hughes H500D w skali 1/48 ale skromność w detale zainspirowała mnie do pracy w 3D, Planuje wydrukować wszystkie dodatki na drukarce 3d i zbudować kilka egzemplarzy z różnych epok i konfiguracji. Dodatkowo planuje wydrukować kalki 3d do kokpitu . Pierwszy egzemplarz na rozgrzewkę będzie to MH-6J z nowymi ławkami dla desantu. NA chwilę obecną stworzyłem scianę działową.

backwall.jpg

• Like 3

Jakbyś chciał wiedzieć, to we wczesnych OH-6 przekłądnia główna wyglądała tak:

image.png.adc98e8182062ecef90fbadfeafd44df.png

I nie była niczym obudowana - podejrzewam, że w wojskowych wariantach tak zostało, a w cywilnych wariantach była na niej gustowna obudowa, którą przedstawia większość modeli tego śmigłowca.

Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam!

Paweł

Tak mam zdjecia z remontu,przekładnia była wymodelowana z dodatkowym łącznikiem/obudowa aby połączyć ścianę tylnia z przednia, bazuje na rysunkach i przekrojach kadłuba. Gustowna obudowa była stosowana w wersjach 4 osobowych/cywilnych Co do pasowania będę to sprawdzał dzisiaj ale powinno być ok bazuje też na częściach z zestawu i suwmiarki. Zostały mi do wymodelowania deska rozdzielcza i pedestal z dzwigniami sterownia silnika (nie pamiętam polskiej nazwy)

Edited by MiMazaki

Jednak orginalne części nie pasowały tak jak bym chciał i dopasowałem szerokość podłogi i ścian do kadłuba. Pierwsze efekty a zarazem podstawowe modyfikacje zakończone teraz pora wykonać 2 kolejne wnętrza i zacząc prace nad belkami podwieszeń i ławkami w 2 wersjach.

4.jpg

5.jpg

• Like 2