Claoodiush Napisano 10 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Prace idą naprzód, na razie szczegóły: Robie pojazd "porozbierany" także z narzędzi saperskich, uchwyty ulepiłem z cienkich pasków blachy aluminiowej: Jako, że schowek w prawym błotniku był niewłaściwego kształtu (w sdkfz 252 był on nieco mniejszy niż w 250) zrobiłem nowy, otwarty: Z powodu świetnie spasowanych połówek kadłuba, musiałem lekko przebudować tył kadłuba wklejając pasek plastiku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 No, no... Walka idzie ciągle do przodu (bo sklejaniem modelu tego nie można nazwać)! U mnie zapewne już by leciał przez okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 No i pierwsze zgrzyty: pomalowałem model ale okazało się, że plastik jest strasznie nierówny, mnóstwo małych jamek niewidocznych przed malowaniem. Musiałem usunąć farbę, niestety z niektórymi szczegółami Wyszlifowałem, pomalowałem drugi raz... i kolejny babol nałożyłem na to wszystko czarny wash olejny, niestety schnie on już trzeci dzień... zdarzało się już komuś żeby olej wysychał tak długo??? Od dzisiał będę kładł washa tylko na paliwie do zapalniczek/podpałce do grila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 A można wiedzieć jakie to są farbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 pigment w oleju artystycznym na akrylu... dodam ,że normalnie ta dosyć gęsta mieszanka w cienkiej warstewce zasychała po dwóch dniach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 No i po problemie! Wykąpałem model w wodzie z proszkiem do prania wyszło ciekawie bo w niektórych miejscach wash wysechł a w innych nie, porobiły się czarne brudne plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Po kąpieli, nałożyłem washa ze spirytusu i suchej pasteli. Po wyschnięciu zmywałem masę patyczkami do uszu zamoczonymi w alkoholu. Na modelu było to jednak słabo widoczne, czarne zacieki na ciemnym panzergrau, sprawiły,że pojazd naprawdę zaczął przypominał kawałek węgla: był zdecydowanie za ciemny... moja własna czarna dziura: Co w połączeniu z ciemnym silnikiem i czarnymi oponami nie wyglądało zbyt zachęcająco: po prostu nudnooo!!!!!!!!! Zastanawiając się co z tym fantem zrobić, dorobiłem reflektory i tłumik ze starej ramki. No i włazy z blaszki aluminiowej, odpowiednio przyciętej, oszlifowanej i pomalowanej znacznie rozjaśnionym panzergrau Pactry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Wcale ie jest za ciemny! Jest taki jak powinien! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 No sssssssuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Kutwa, pozytywne komentarze!!! Ale jak to mówią "już po ptokach" bo model zyskał gustowny, zimowy kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 To pokaż zdjęcia, sprawdzimy czy taki gustowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 Zdjęcia pewnie będą "hurtowo" z kilkoma innymi modelami, bo niestety nie mam w tej chwili miejsca ani czasu na fotografowanie modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi