Cypis Posted June 27, 2022 Share Posted June 27, 2022 Mam pytanie , który model Akuły w skali 1/350 jest wg. Was najlepszy ? Sprawdziłem , że modele wypuściły Dragon , Mikromir , Alanger , Italeri i Hobby Boss. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted June 28, 2022 Share Posted June 28, 2022 (edited) 8 godzin temu, Cypis napisał: Mam pytanie , który model Akuły w skali 1/350 jest wg. Was najlepszy ? Sprawdziłem , że modele wypuściły Dragon , Mikromir , Alanger , Italeri i Hobby Boss. jeśli chodzi o detalizację i najlepsze "siedzenie" w planach to albo MikroMir albo HobbyBoss Cała reszta to starocie które maja geometrię projektowaną "na oko" na podstawie zdjęć. A co do dyskusji czy HB czy MM to już sprawa dyskusyjna bo i jeden i drugi ma swoje drobne "grzeszki" (żaden model nie jest idealny) jednak jeśli miałbym coś doradzić to bierz HB bo dużo lepsze spasowanie (kadłub MM jest dzielony na 4 części więc trzeba się nagimnastykować żeby to wszystko ładne spasować bez tony szpachli) oraz delikatnie odtworzona powłoka anechoiczna. Edited June 28, 2022 by M.A.V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted June 28, 2022 Author Share Posted June 28, 2022 dzięki , w takim razie poszukam HB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts