kokos85 Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Witam Szanowne Grono Modelarzy. Po prawie dwu letniej przerwie z modelami, i jeszcze większej przerwie na forach, Wróciłem do modeli, a teraz na forum. Plan działań: Skleić i pomalować model A5M2B Claude firmy Clear Prop w skali 1:72 Prowadzić warsztat na forum, na bieżąco (a nie wyrywkowo jak zawsze) oraz dobrze się bawić. Prace zacząłem od kokpitu, zawrotna prędkość to to nie jest fotel z zestawu jakoś do mnie nie przemawia, więc spróbowałem swoich sił i stworzyłem nowy. I teraz pytanie co sądzicie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Oglądam. Metalik, czy plamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 4 Lipca 2022 Autor Share Napisano 4 Lipca 2022 5 minut temu, zaruk napisał: Oglądam. Metalik, czy plamy? Metalik, konkretnie to ten zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Godzinę temu, kokos85 napisał: fotel z zestawu jakoś do mnie nie przemawia, więc spróbowałem swoich sił i stworzyłem nowy. I teraz pytanie co sądzicie? Nie wiem jak inni, ale ja sądzę, że mam nadzieję, iż fotka prezentuje fotelik w trakcie produkcji i będzie jeszcze wykańczany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 4 Lipca 2022 Autor Share Napisano 4 Lipca 2022 19 minut temu, greatgonzo napisał: Nie wiem jak inni, ale ja sądzę, że mam nadzieję, iż fotka prezentuje fotelik w trakcie produkcji i będzie jeszcze wykańczany. tak masz racje będę próbował go jeszcze wygładzić, bo zdjęcie pokazało mi dużo więcej niż wcześniej widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 a ja bym przerobil zestawowy Zeszlifowal polowe grubosci scianek zewnatrz, powiercil i gotowe tak bym ja zrobil Na razie pilnie obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulemiot Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Ja bym powalczył z zestawowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 4 Lipca 2022 Autor Share Napisano 4 Lipca 2022 15 minut temu, pulemiot napisał: Ja bym powalczył z zestawowym Też tak zrobię, dzięki za fotkę tego mi brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 6 Lipca 2022 Autor Share Napisano 6 Lipca 2022 (edytowane) Ślimaczym tempem do przodu... Jeśli chodzi o fotel. Zestawowy został odchudzony, przy użyciu różnych frezów, nożyków, papieru ściernego i na końcu potraktowany klejem mr.cement S. czy efekt będzie zadowalający, okaże się po położeniu podkładu. Teraz wygląda tak: Następnym krokiem jaki postanowiłem zrobić, to zająć się wnętrzem na połówkach kadłuba. Dawno się tak nie stresowałem trzymając pęsetę... Edytowane 6 Lipca 2022 przez kokos85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulemiot Napisano 6 Lipca 2022 Share Napisano 6 Lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 13 Lipca 2022 Autor Share Napisano 13 Lipca 2022 W dniu 6.07.2022 o 19:01, pulemiot napisał: Na tym filmiku ładnie to wszystko wygląda, też bym chciał kleić malutkie blachy tylko siłą woli .... ...Powolnych prac ciąg dalszy, Udało mi się zmalować kokpit, jednak część przednia płata mi małe figle, raz farba podcieknie gdzie nie ma... innym razem blaszka się odklei... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 4 godziny temu, kokos85 napisał: też bym chciał kleić malutkie blachy tylko siłą woli .... Użyj Mocy, Luke... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 22 Lipca 2022 Autor Share Napisano 22 Lipca 2022 kolejne zdjęcia z placu boju... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi