HKK Napisano 15 Lipca 2022 Share Napisano 15 Lipca 2022 (edytowane) Zdecydowałem się budować model z Airfix-a, więc z żalem pozbywam się zbieranego latami kompletu. Podstawą jest Trumpeter: Zestaw jest kompletny, ale nie w "dziewiczym" stanie. Główną ingerecją były moje próby zlikwidowania zbyt wyraźnej faktury na skrzydłach. Próbowałem ją osłabić przez szlifowanie więc jedno ze skrzydeł oraz jedna strona statecznika pionowego ma ślad tych prób: Podobnie, próbowałem poszerzyć wnęki podwozia, bo w zestawie sa ewidentnie za małe: Z efektów nie byłem zadowolony, więc zdecydowałem się podmienić całe skrzydła na te z MPM-u. Do kadłuba pasują bez problemów, choć samo mocowanie trzeba przerobić. Jedyny problem był z dopasowaniem silników z Trumpeter-a do gondol MPM. Okazało się, że po obcięciu przedniej części gondoli, element z Trumpetera pasuje niemal idealnie: Pozostała część zestawu MPM powinna być kompletna i wchodzi w skład oferty. Dodatki: Zestaw żywicznego usterzenia i metalowych klap z CMK, oraz żywiczne podwozie CMK. Wloty powietrza do silnika, kolektory spalin, wyważenie sterów: Blachy do wnętrza i maski (Trumpeter) UWAGA! Zestaw Trumpetera zawiera kalki z oznakowaniem GRoH z 301 Dywizjonu Bombowego. Model będę mógł wysłać z Polski dopiero we wrześniu. Cena wywoławcza: 50 PLN plus wysyłka paczkomatem. Czas trwania aukcji - tydzień. Najwyższa oferta wygrywa. Edit: Doczytałem, że aukcje w dziale nie sa dozwolone, bo do tego służy Allegro. Nie przekonuje mnie ta argumentacja, ale regulamin to regulamin, Cena to 200 PLN plus wysyłka paczkomatem. Edytowane 1 Października 2022 przez HKK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 1 Października 2022 Autor Share Napisano 1 Października 2022 Sprzedane. Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi