Skocz do zawartości

[S] Wellington Ic 1/72 Trumpeter + MPM + dodatki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zdecydowałem się budować model z Airfix-a, więc z żalem pozbywam się zbieranego latami kompletu. Podstawą jest Trumpeter:

Zestaw jest kompletny, ale nie w "dziewiczym" stanie.

Główną ingerecją były moje próby zlikwidowania zbyt wyraźnej faktury na skrzydłach. Próbowałem ją osłabić przez szlifowanie więc jedno ze skrzydeł oraz jedna strona statecznika pionowego ma ślad tych prób:

Podobnie, próbowałem poszerzyć wnęki podwozia, bo w zestawie sa ewidentnie za małe:

Z efektów nie byłem zadowolony, więc zdecydowałem się podmienić całe skrzydła na te z MPM-u. Do kadłuba pasują bez problemów, choć samo mocowanie trzeba przerobić. Jedyny problem był z dopasowaniem silników z Trumpeter-a do gondol MPM. Okazało się, że po obcięciu przedniej części gondoli, element z Trumpetera pasuje niemal idealnie:

Pozostała część zestawu MPM powinna być kompletna i wchodzi w skład oferty.

Dodatki:

Zestaw żywicznego usterzenia i metalowych klap z CMK, oraz żywiczne podwozie CMK.

Wloty powietrza do silnika, kolektory spalin, wyważenie sterów:

Blachy do wnętrza i maski (Trumpeter)

UWAGA! Zestaw Trumpetera  zawiera kalki z oznakowaniem GRoH z 301 Dywizjonu Bombowego.

Model będę mógł wysłać z Polski dopiero we wrześniu. Cena wywoławcza: 50 PLN plus wysyłka paczkomatem. Czas trwania aukcji - tydzień. Najwyższa oferta wygrywa.

Edit:

Doczytałem, że aukcje w dziale nie sa dozwolone, bo do tego służy Allegro. Nie przekonuje mnie ta argumentacja, ale regulamin to regulamin, 

Cena to 200 PLN plus wysyłka paczkomatem.

Edytowane przez HKK
  • 2 months later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.