RObert Napisano 11 Lipca 2008 Napisano 11 Lipca 2008 Dawno już nie pisałem na forum, ale nie zapomniałem o Was. Siedziałem sobie cichutko i w zaciszu domowym coś tam dłubałem. Od dłuższego czasu mam ochotę coś pokazać Wam swojego. No i zdecydowałem się. Barwy forum tak mi się spodobał ten projekt że szukałem odpowiedniego modelu, wybór padł na Mardera. Model będzie prosto z pudła w malowaniu z Tunezji 1943r. Budowę zacząłem tak jak w instrukcji. Moja metoda sklejania jest dość specyficzna, ponieważ nie mam aero i dużo maluje przed przyklejeniem następnych części. Już na samym początku zauważyłem że dragon dał ciała, niektóre elementy nie pasują ale da się to naprawić. A teraz coś dla oczu, nic szczególnego ale moje wypociny. Teraz wanna jest pomalowana i koła. Jutro znowu do pracy nad modelem. Pozdrawiam RObert Cytuj
subgrafik Napisano 11 Lipca 2008 Napisano 11 Lipca 2008 Zapowiada sie fajny model, nie mniej szkoda ze Dragon narobił trochę baboli w swoim modelu. Cytuj
RObert Napisano 12 Lipca 2008 Autor Napisano 12 Lipca 2008 nie mniej szkoda ze Dragon narobił trochę baboli w swoim modelu. Jestem właśnie zaskoczony tym, że tak to wygląda Pozdrawiam RObert Cytuj
RObert Napisano 22 Lipca 2008 Autor Napisano 22 Lipca 2008 Witam a Tera na wstępie się pochwale. Zmieniam cały swój sposób klejenia, gdyż ponieważ mam sprzęt do malowania. Nic przy Marderku nie dłubałem, bo czekałem na aero, a teraz się uczę. Niech ten model będzie polem ćwiczebnym. A teraz stan aktualny. Poczytałem zanim próbowałem i według sposobu malowania kół przez reggy w viewtopic.php?t=5934 Wiem że nie relwelka, ale dla mnie coś. Pozdrawiam RObert Cytuj
reggy Napisano 22 Lipca 2008 Napisano 22 Lipca 2008 No i pięknie pomalowane bandaże Trochę ziarnista struktura farby - próbuj bardziej rozcieńczać i kłaść cienkie warstwy. Powodzenia Cytuj
Lucas HS Napisano 22 Lipca 2008 Napisano 22 Lipca 2008 To nie ziarnistość, tylko kaszka na powierzchni z tego co widzę, musisz malować mniejszym strumieniem, ale z mniejszej odległości, przerabiam to od dwóch miesięcy :/ Cytuj
RObert Napisano 23 Lipca 2008 Autor Napisano 23 Lipca 2008 Ja to dopiero się uczę i Bardzo mi to się podoba Coś tam poszło do przodu. Na razie pomalowane podkładem i nie przyklejone. Jeszcze mam stare nawyki, że dużo malowałem zanim przykleiłem. A teraz fotki podglądowe. Pozdrawiam RObert Cytuj
RObert Napisano 26 Lipca 2008 Autor Napisano 26 Lipca 2008 Zrobiłem washa wewnątrz. O to i zdjęcia. Pozdrawiam RObert Cytuj
RObert Napisano 27 Lipca 2008 Autor Napisano 27 Lipca 2008 Dzięki chłopaki , A skąd ten kolor? A o który kolor chodzi? Pozdrawiam RObert. Cytuj
Jonak Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 Wnętrze... podłoga i elementy układu przeniesienia napędu powinny być w RAL 7021, ściany w Elfenbeim/białym. Do tego mata na podłodze była gumowa; transformatory w Feldgrau, "poduszka" na boku wanny - ze skóry... Cytuj
RObert Napisano 28 Lipca 2008 Autor Napisano 28 Lipca 2008 Jonak muszę wytłumaczyć, dlaczego zadałem pytanie "jakie kolory?" Otóż jak może czytałeś, model robię prosto z pudła i nie zagłębiałem się bardziej co i jak w "kunie", ale szczerze powiem że ten rodzaj dział i czołgów na tym podwoziu bardzo się spodobała i myślę że coś jeszcze zrobię i bardziej się zagłębie. A czy RAL 7021 nie jest aby za ciemny? Ale coś tam zmieniłem i niech już tak zostanie. Pozdrawiam RObert Cytuj
RObert Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Napisano 1 Sierpnia 2008 Nowa aktualizacja Prawie wszystko przyklejone i pomalowane. Tutaj ma do Was pytanie. Jak Wy to wszystko potem malujecie aero sklejone w całość? Mi to jakoś nie wychodzi Sami zobaczcie Wiem jest sporo nie dociągnięć. A teraz taki widok ogólny. Pozdrawiam RObert Cytuj
RObert Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam w ciągłej relacji. Był krytyczny moment w którym Marder mało co nie wylądował w koszu Ale są efekty że model będzie jedno barwny. A teraz fotki, to na czym stoi. Pozdrawiam RObert. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi