RObert Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Dawno już nie pisałem na forum, ale nie zapomniałem o Was. Siedziałem sobie cichutko i w zaciszu domowym coś tam dłubałem. Od dłuższego czasu mam ochotę coś pokazać Wam swojego. No i zdecydowałem się. Barwy forum tak mi się spodobał ten projekt że szukałem odpowiedniego modelu, wybór padł na Mardera. Model będzie prosto z pudła w malowaniu z Tunezji 1943r. Budowę zacząłem tak jak w instrukcji. Moja metoda sklejania jest dość specyficzna, ponieważ nie mam aero i dużo maluje przed przyklejeniem następnych części. Już na samym początku zauważyłem że dragon dał ciała, niektóre elementy nie pasują ale da się to naprawić. A teraz coś dla oczu, nic szczególnego ale moje wypociny. Teraz wanna jest pomalowana i koła. Jutro znowu do pracy nad modelem. Pozdrawiam RObert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Zapowiada sie fajny model, nie mniej szkoda ze Dragon narobił trochę baboli w swoim modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RObert Napisano 12 Lipca 2008 Autor Share Napisano 12 Lipca 2008 nie mniej szkoda ze Dragon narobił trochę baboli w swoim modelu. Jestem właśnie zaskoczony tym, że tak to wygląda Pozdrawiam RObert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RObert Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Witam a Tera na wstępie się pochwale. Zmieniam cały swój sposób klejenia, gdyż ponieważ mam sprzęt do malowania. Nic przy Marderku nie dłubałem, bo czekałem na aero, a teraz się uczę. Niech ten model będzie polem ćwiczebnym. A teraz stan aktualny. Poczytałem zanim próbowałem i według sposobu malowania kół przez reggy w viewtopic.php?t=5934 Wiem że nie relwelka, ale dla mnie coś. Pozdrawiam RObert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 No i pięknie pomalowane bandaże Trochę ziarnista struktura farby - próbuj bardziej rozcieńczać i kłaść cienkie warstwy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 To nie ziarnistość, tylko kaszka na powierzchni z tego co widzę, musisz malować mniejszym strumieniem, ale z mniejszej odległości, przerabiam to od dwóch miesięcy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RObert Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 Ja to dopiero się uczę i Bardzo mi to się podoba Coś tam poszło do przodu. Na razie pomalowane podkładem i nie przyklejone. Jeszcze mam stare nawyki, że dużo malowałem zanim przykleiłem. A teraz fotki podglądowe. Pozdrawiam RObert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RObert Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Zrobiłem washa wewnątrz. O to i zdjęcia. Pozdrawiam RObert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Naprawdę rewalcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Bardzo pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 A skąd ten kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RObert Napisano 27 Lipca 2008 Autor Share Napisano 27 Lipca 2008 Dzięki chłopaki , A skąd ten kolor? A o który kolor chodzi? Pozdrawiam RObert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Wnętrze... podłoga i elementy układu przeniesienia napędu powinny być w RAL 7021, ściany w Elfenbeim/białym. Do tego mata na podłodze była gumowa; transformatory w Feldgrau, "poduszka" na boku wanny - ze skóry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RObert Napisano 28 Lipca 2008 Autor Share Napisano 28 Lipca 2008 Jonak muszę wytłumaczyć, dlaczego zadałem pytanie "jakie kolory?" Otóż jak może czytałeś, model robię prosto z pudła i nie zagłębiałem się bardziej co i jak w "kunie", ale szczerze powiem że ten rodzaj dział i czołgów na tym podwoziu bardzo się spodobała i myślę że coś jeszcze zrobię i bardziej się zagłębie. A czy RAL 7021 nie jest aby za ciemny? Ale coś tam zmieniłem i niech już tak zostanie. Pozdrawiam RObert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RObert Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Nowa aktualizacja Prawie wszystko przyklejone i pomalowane. Tutaj ma do Was pytanie. Jak Wy to wszystko potem malujecie aero sklejone w całość? Mi to jakoś nie wychodzi Sami zobaczcie Wiem jest sporo nie dociągnięć. A teraz taki widok ogólny. Pozdrawiam RObert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RObert Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam w ciągłej relacji. Był krytyczny moment w którym Marder mało co nie wylądował w koszu Ale są efekty że model będzie jedno barwny. A teraz fotki, to na czym stoi. Pozdrawiam RObert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi