Skocz do zawartości

Kocur w 72

Yonex13

Rekomendowane odpowiedzi

3. Fotka - wszystko co zaznaczyłeś na kolor bazowy.

Reggy słuchaj a kratki i te śruby też na bazowy

Bo teraz tak sobie wszystko czytam przed jutrzeszym malowaniem jeszcze raz i się nad tym zastanawiam...

Jeszcze jedno czy karabin maszynowy pomalować na czarno i przetrzeć gunmetalem np.

Jeszcze jedno pytanko czy bym mógł w tym kocie porobić takie jagby dziury w błontnikach tzn w tym czymś nad gąskami... Wiecie o co mi chodzi, powycinać tak np. 2 i 3 kawałek tego "czegoś" tak fajnie obszlifować jak widziałem na tym Japońskim filmiku i może by mi to wiszło bo mam potrzebne do tego narzędzia i w ogóle...

Spróbuje tego jutro... A teraz już wam pisze Dobranoc ponieważ juztro wcześnie wstać żeby można było wcześnie zacząć robić model...

Tak wiec do jutra...

• Odpowiedzi 118
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

a kratki i te śruby też na bazowy

-tak

Jeszcze jedno pytanko czy bym mógł w tym kocie porobić takie jagby dziury w błontnikach tzn w tym czymś nad gąskami... Wiecie o co mi chodzi, powycinać tak np. 2 i 3 kawałek tego "czegoś" tak fajnie obszlifować jak widziałem na tym Japońskim filmiku i może by mi to wiszło bo mam potrzebne do tego narzędzia i w ogóle...

-możesz, ale zastanów się czy warto odsłaniać jeszcze więcej karykatury gąsienic

No dobra kratki i śruby będą na kolor bazowy...

-możesz, ale zastanów się czy warto odsłaniać jeszcze więcej karykatury gąsienic

Nie nie będę wycinał tych dziur...

Zaraz idę jeszcze obszlifować model potem skleić i pomalować... Jak coś tam widzubie dam fotki...

obszlifować model potem skleić i pomalować

Zalecam po sklejeniu poszpachlowanie, wyszlifowanie jeszcze raz i umycie przed malowaniem.

I dobrze rozcieńcz farbę - nie musi kryć za pierwszym razem w 100%. Poczekaj aż wyschnie i nałóż kolejną warstwę (ciut rzadszą) i tak w kółko aż będzie ładnie pokryte.

No to słuhajcie dobrze że reggy mi napisał to

I dobrze rozcieńcz farbę - nie musi kryć za pierwszym razem w 100%.

Bo gdyby nie to już bym się kłopotał...

A mówiąc o modelu części są już wszystkie obszlifowane wszystkie luzem jeszcze... wszystkie mają na sobie pierwszą warstwe farby... Ale nastęonych nie będę jeszcze kładł ponieważ teraz w planach mam jeszcze najpierw sklejenie później obszlifowanie jeszcze raz to co odstaje może będą gdzieś jeszcze szewy ale gdy obszlifuje to zaszpachluje niektóre szpary i dziury itp. Potem druga warstwa farby i póniej się zobaczy czy będzie trzeba kłaść trzecią ale za pewne tak i później malowanie szczegółów.. Ale oczywiście szczegułów nie będę pokrywał tymi warstwami (będę się starał nie pokryć )

Teraz na temat fotek. Fotki dam jak jutro skleje model. Przed szlifowaniem i szpachlowaniem...

Stan na teraz model cały w 100% jest pomalowany (szczegóły też) Nie sklejony ani nic więcej fotki jutro...

Chodziło mi o to że model ma na sobie tylko pierwszą warstwe farby a pisząć że 100% miałem na myśli to że szczegóły są też machnięte tą pierwszą warstwą...

Rozumiecie

Dobra tak jak Reggy kazał skleiłem nie malowałem (tylko gąski) modelu...

Wszystko yszlifowane zaszpachloane jutro malowanie szczegółów (a może nawet dzisiaj) model super jak dla mnie

A teraz cztery fotki

Aha jeszcze są pomalowane te tylne róry wydechoe czy jak tam na nie mówicie hehe

No to teraz fotki:

a2a414a7c5d35e80.jpg

369d6f75f8165c83.jpg

d71825c98fb52c7f.jpg

f5768f43b2011a78.jpg

Komentujcie ile wejdzie...

Aha szpachla z tyłu jest ówna tylko to tak się wydaje na fotkach... Spodobała mi się ta buśka...

No no no! Jak na razie nic do zarzucenia! Od razu lepiej! Tej dziury z przodu wieży, przed jarzmem (osłoną przodu wieży) nie szpachluj - jest okej. Teraz tylko dobrze pomaluj! Pamiętaj - lepiej 3 rzadkie warstwy niż jedna gruba! Nie próbuj kryć za pierwszym razem w 100%, dobrze rozmieszaj, dobrze rozcieńcz i maluj płynnymi pociągnięciami żeby nie mazać zasychającej farby. Powodzenia!

No dzięki dzięki...

Jeszcze jedno pytanko co najpierw Szczegóły czy wszystko A farba... =Jest już wymieszana mam coś lepszego niż te tam po tabletkach wicie co takie buteleczki po tabletkach np. eferalgan

http://www.apteka-leki.com/photo/m_5010.jpg Tylko że ja mam szerszy i mieszam sobie tam farbę i póxniej zamykam i mam taką samą farbę na całym modelu... Hehe jestem kozak...

A jak wam się podobają gąski

A karabin maszynoy na czano pomalować i przetrzeć suchym pędzlem z gunmetalem Super juto fotki

KOZACKO

Witaj! Jak masz jakieś oddzielnie łopatkę, siekierkę, łom, albo lewarek to oczywiście lepiej pomaluj je oddzielnie. Co do malowania karabinu to nie wiem jakiej firmy masz farbę gunmetal. Jeżeli masz firmy Model Master albo Agama to wystarczy pomalować karabin gunmetalem , a później trzeb ago ptzetrzeć po wyschnięciu farby takim wacikiem kosmetycznym ( najczęściej używanym do czyszczenia uszu) albo jakąś ściereczką.

Nieźle wyszedł Tobie ten kocurek.

I pamiętam o jednym: malujesz pędzlami ( tak jak ja) więc rozcieńcz sobie farbę i lepiej malować trzy razy model niż jeden, grubą warstwą. Na początku możesz się przerazić, że są prześwity, że farba wszystkeigo nie pokryła, ale później będziesz zadowolony.

No że wackami to tak...

Dobra a farby firmy Pactra...

No to dobra idę do warsztatu malować...

Będą fotki jak pomaluje te rz warsteki...

A szczegóły zobacze jak będzie z czasem... Do "napisania" hehe

Wacka lepiej w modele nie mieszaj szmieszek

Wiesz o co chodzi a się czemiasz smoku...

Miało być że WACIKI to tak

A tak apopos cieawe czy modelarz bez rąk używał by wacka

No obra spox... :(

A tak apropoz zaaz dam fotki tylko czekam aż farba wyschnie... I wrzuce na fotosika i dam tu i będzie pięknie wygląda ten kot....

Lepiej, lepiej. Teraz drobny pędzelek i jedziesz po szczegółach.

Aha jeszcze jedna fotka obok jego "najlepszego kolegi"

e63369a36e2c5a87.jpg

I sam koleszka

5700bbb787b7de52.jpg

Pędzeli będę urzywał trzy ale dwa rodzaje...

Magpola 00 (dwa)

I italery 000 (jeden)

Te trzy zera od italki są jeszce gubsze niż dwa zera Mag Pola i to o ile...

A jak wam się podoba Sherman on nie jest skończony ale na teraz??