markkaiser Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Budowany w 1993 roku. Firma LS. Model praktycznie prosto z pudełka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Ja się pytam co to jest? Sam daje mało zdjęć ale trzy zdjęcia w galerii to już przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Trzy zdjęcia to zawsze więcej niż dwa ale fakt że przydało by się więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Bardzo mi się podobają naciągi, mucha nie siada. Nie znam dobrze konstrukcji tej maszyny i dlatego jestem ciekaw, czy przezierający metal na stateczniku poziomym na pewno miał tam się znaleźć? Żeberkowanie powierzchni sugeruje nieco jej pokrycie płótnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markkaiser Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 Jest to możliwe dlatego że w owym czasie w Japonii płótno którym kryto części płatowców zawsze malowano tzw. silver dope (nie pamiętam polskiej nazwy), a dopiero potem, czasem jak tu w wypadku samolotów szkolnych, nakładano jakiś kolor. Czerwone „ogony” były też bardzo częste i w maszynach operacyjnych. Nie znaczy to jednak że mój efekt jest w całości poprawny, nie jestem tego pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Ciekawe. Właśnie coś o tym czytam (J-aircraft.com), ale późno już więc dokończę jutro. Sporo fajnych malowań miał ten samolot, a jeszcze więcej Y2. Szkoda, że nic nie ma w 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markkaiser Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 2 minutes ago, zaruk said: Szkoda, że nic nie ma w 1/48. Jest, tyle że może trudno znaleźć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Każdy dwupłat cieszy tylko co to za plamy przy stateczniku podmalunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markkaiser Napisano 26 Lipca 2022 Autor Share Napisano 26 Lipca 2022 Chodzi o to? Szczerze nie pamiętam, model ma już 29 lat. Sprawdzę… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi