Rafał B Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 Zatem czekam na dalsze efekty, a przy okazji prośba w kwestii zdjęć...wstawiaj je w miarę możliwości normalnie, bo np fotkę silnika wstawioną na głowie raczej źle się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 10 Października 2022 Autor Share Napisano 10 Października 2022 15 minut temu, Rafał B napisał: Zatem czekam na dalsze efekty, a przy okazji prośba w kwestii zdjęć...wstawiaj je w miarę możliwości normalnie, bo np fotkę silnika wstawioną na głowie raczej źle się ogląda. Następne fotki juz będą dobrze zrobione🫡 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 17 Października 2022 Autor Share Napisano 17 Października 2022 (edytowane) Trochę z innej beczki a mianowicie wieża ponieważ praca nad silnikiem stoi a i nie mam za bardzo czasu na malowanie dlatego zabrałem się za coś co wymagało dodania tylko efektów. Wnętrze wymaga dodania jeszcze kilka elementów takich jak sprzężony karabin z działem, fotele ,radio i mechanizm obrotu wieży i to będzie na tyle z wnętrzem wieży. Całość jest już jest sklejona na gotowo i niestety działo również ponieważ z aluminiową lufą trochę waży. Zdjęcia jutro dodam lepszej jakiści ponieważ robiłem je dziś wieczorem, mimo kiepskich zdjęć liczę ze się spodoba. Edytowane 17 Października 2022 przez KaMiV13 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 (edytowane) Trochę więcej zdjeć a z nowych rzeczy to dach wieży i przekładnia obrotu wieży. Niestety przez własną głupotę podczas osuszania zdeformowały mi sie uchwyty od wizjerów i niestety musze je dorobić ale to na dniach. Kabel prowadzący od przekładni miał być w innym miejscu ale no coż w tym tez wyglada okey. Radio powinno się znaleść na swoim miejscu na dniach tak samo jak amunicja i fotele Niestety brak uwagi przy osuszaniu tez spowodowało zdeformowanie jednego z stelażu na amunicję. Mam do was pewne pytanie a mianowicie w jakiej pozycji był fotel nad wieżyczką dowódcy gdy działo znajdowało sie w tej pozycji (ustawienie działa jest w pozycji bojowej a przynajmniej tak mi sie wydaje)? Ustawienie elementy 1 w tej pozycji uniemożliwia rozłożenie fotela nad wieżyczką dowódcy (nr2) Edytowane 18 Października 2022 przez KaMiV13 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 Dziś udało się tylko zrobić sprzęgło brakuje jeszcze bębnów po obu stronach i będzie koniec z tą częścią, już coraz bliżej zamknięcia całości. Myślę że efekt jest całkiem zadowalający liczę że się spodoba Być może wymaga coś jeszcze poprawek ale to dopiero jutro bo dziś jest już za późno na poprawki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 W dniu 9.10.2022 o 22:05, Rafał B napisał: Instrukcja Trumpetera w kwestii malowania silnika (i nie tylko) jest miejscami uproszczona, ale mam nadzieję, że silnik ostatecznie będzie wyglądał mniej więcej tak, jak na poniższych zdjęciach Fotki z sieci w celach poglądowych. Mam pytanie co do silnika, zastanawiam sie co do koloru pokrywy zaworów pomiędzy red brown a hull red i nie jestem do końca pewien. Jaki kolor według was by pasował liczę na jakieś porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 Muzealne eksponaty mogą mieć niekiedy przekłamane malowania w stosunku do wojennej szybkiej produkcji https://mortarinvestments.eu/catalog/item/t-34-engine? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 (edytowane) 6 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: Muzealne eksponaty mogą mieć niekiedy przekłamane malowania w stosunku do wojennej szybkiej produkcji https://mortarinvestments.eu/catalog/item/t-34-engine? Silnik który pomalowałem przechodzi lekką modernizacje i dlatego pytam. Według mnie hull red będzie odpowiednim kolorem na pokrywę zaworów z dodatkiem pigmentu imitującego rdze co o tym sądzisz? Edytowane 19 Października 2022 przez KaMiV13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 (edytowane) Panie, masz zaparcie z tym teciakiem widzę, ładnie idzie. Ale weź ile, miejsca zajmuję takie bydle. Na żywo 1/16 duża Tu jakiś gość z Paprykarza w Szczecinie, wystawił to- ale szczerze, obok był w tej skali Panzer 4 J i dla mnie zmiażdżył. Również w interiorze. Szacun, za zaparcie z kolosem. Przy tej skali, to detale, jeszcze raza detale i nadać, realizm eksploatacji, przy tych rozmiarach. Edytowane 19 Października 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 12 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Panie, masz zaparcie z tym teciakiem widzę, ładnie idzie. Ale weź ile, miejsca zajmuję takie bydle. Na żywo 1/16 duża Tu jakiś gość z Paprykarza w Szczecinie, wystawił to- ale szczerze, obok był w tej skali Panzer 4 J i dla mnie zmiażdżył. Również w interiorze. Szacun, za zaparcie z kolosem. Przy tej skali, to detale, jeszcze raza detale i nadać, realizm eksploatacji, przy tych rozmiarach. Dziękuje, myślę ze jakiś poziom realizmu udaje się zachować w miarę możliwości i jak na pierwszy model wydaje mi się ze nawet wychodzi. Już nie mogę sie doczekać zamknięcia wanny i dopiero wtedy będzie widać rozmiary tej maszyny na szczęście zostało mi tylko dopracować silnik i wnętrze drugiej części wanny i pozostanie tylko go pomalować na kolor i jakoś upiększyć. Model raczej będzie jako pokazowy ale może kiedyś znajdę czas na jakąś fajną dioramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMiV13 Napisano 26 Października 2022 Autor Share Napisano 26 Października 2022 (edytowane) Witam wszystkich musze z przykrością poinformować ze robie delikatną przerwę w budowie tego modelu tak na około 2/4 tyg żeby odpocząć i nabrać chęci na kontynuacje a w tym czasie zabiorę się za coś mniejszego i prostrzego dla odskoczni Dragon 6950 którego bede relacjonował już od piątku. Edytowane 26 Października 2022 przez KaMiV13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi