Botan Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Hmmm mam na oku ten model http://www.jadarhobby.waw.pl/italeri-1167-ac47-spooky-limitowana-edycja-p-15841.html I miałbym pytanie do innym bardziej doświadczonych modelarzy czy warto wziąć ten model czy też jest w nim dużo do poprawki? Oczywiście jak go kupie dam tu In-boxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 To dość stary już model, ma wypukłe linie podziałowe. Nie słyszałem o nim jakiś negatywnych opini. Zresztą chyba nic innego w tej skali nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 uuuuu, fopa chyba widziałem jakąś saruśką wersję, byla wypukła. Ale sprawdziełem teraz w necie .. i jest wklęsły. Co do zgodności wymiarowej i zgodności ,nie wypiwiem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Jeśli model który widziałeś miał wypukłe linie to na pewno nie był zestaw Italeri . INBOX : http://modelingmadness.com/scotts/korean/c47preview.htm PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Od c-47 rózni sie tym że ma dodatkową ramke z minigunami dlatego jest 13 zł droższy. Skleja sie go całkiem przyjemnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Ja mogę dodać tylko link INBOXA od siebie tego modelu. jest ten sam zestaw z tymi samymi kalkami (mój został kupiony na allegro i kalki ma w koszmarnym stanie). Jedyna różnica jaka jest to pudełko, chyba instrukcja i kolor części - wcześniej ciemny zielony, a teraz szary. Jak dla mnie model wygląda świetnie chociaż nie sprawdzałem czy części pasują do siebie i poprawności geometrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 13 Lipca 2008 Autor Share Napisano 13 Lipca 2008 Dzięki za linka, ta stronka wpadła do moich ulubionych Postaram się go kupić (jak wchodzę do modelarskiego pierwsze widzę czołgi, a jak będzie dostawa z UM to różnie może być ) i zapewne poczeka w magazynie na lepsze czasy (aerograf) BTW ten typ latał też chyba w barwach południowo-wietnamskich, fajnie było zrobić takie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 To praktycznie to samo, co C-47 Skytrain w tej skali tej samej firmy. Ma tylko te dodatkowe części i kalkomanie chyba z Vietnamu. Model ma już trochę na karku, ale tak jak powiedzieli przedmówcy, nie ma lepszego w tej skali. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 O! Trafiłem dziś na to: http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=3585 Co w sumie jest potwierdzeniem tego co napisałem wcześniej odnośnie różnicy między wcześniejszą edycją, a bieżącą Limited Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi