macio4ever Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 Po bardzo, bardzo długiej przerwie dłubię sobie Nissana (mała zdrada Hondy ). Zestaw jest bardzo fajny, dobre spasowanie. Warto dokupić waloryzację Tamiya - są tarcze, wydech, siatki i dywaniki. Dodatkowo dokupiłem jeszcze emblematy GTR 34 od Hobby Design. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 Ooooo... Nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio jakiś Twój warsztat widziałem. Pewny jestem jednego - oceniając po poprzednich, o efekt finalny tej budowy można być spokojnym. Na pewno będzie rewelacyjny. A że ta wersja jest moją ulubioną, to z tym większą przyjemnością będę śledził wątek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 1 Sierpnia 2022 Share Napisano 1 Sierpnia 2022 Będzie Petarda !!! i ja już siedzę. Widzę dorobione słupki środkowe pod pasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 2 Sierpnia 2022 Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Bardzo ładnie sie zapowiada Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macio4ever Napisano 2 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2022 (edytowane) Dzięki, dzięki. Relacja raczej skromna, czasu mało. Ale do rzeczy: ogarnąłem pasy, floczka itp. Wycieraczki są z zestawu waloryzacyjnego Tamiya, klamry KA-Models. Wszystko malowane Tamiya LP. Fotele - jedyna modyfikacja to wyfrezowane przelotki na pasy i doklejone zapinki pasów. Wybrany kolor na budę to Midnight Purple III, co jest mega utrudnieniem. Oryginalny lakier jest oparty o mega drogi komponent (1000 UDS/0,5 litra), zaprawkowy kosztuje 600 zł Alternatywą mega ładną jest Maziora Pleiades z Nippon Paints ale nie znalazłem żadnego źródła, gdzie można byłoby to kupić Więc razem z Caymanem postanowiliśmy coś wycudować sami. W sumie było ze 30 testów, zeszło opakowanie łyżek. Końcowa formuła, której użyłem to czarny podkład, LXO z mieszlani, Galaxy Colorshifter i 1 warstwa bezbarwnego z ok 10% dodatkiem MP ze Splash Paints. A tak wygląda na golasa: Trochę kijowa fotka ale lepszej nie mam z flasha w świetle led (wybiło ziarno) po 1 warstwie. Przyłożę się następnym razem aby pokazać Wam ja wygląda ziarno - bo wyszło lepiej niż dobrze, mimo że to baza lakiernicza, to wyszło jak w modelarskim lakierze. Dmuchane na 25psi, 0,5 mm (PS-290 i PS-266), LXO był wypruszony, a potem wylany na mokro. I po matowaniu W końcu znalazłem chyba swój Święty Graal jeśli chodzi o materiał ścierny - Trizact od 3M. 3000 -> 6000 -> 8000. Mega się z tym pracuje - zarówno na sucho jak i na mokro. Edytowane 2 Sierpnia 2022 przez macio4ever 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macio4ever Napisano 9 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2022 (edytowane) Zrobiłem środek, jest OK. Warsztat będzie raczej krótki bo cyknąłem tylko kilka fotek... Miałem jakiś zonk z flockiem. Jak ostatnio kładłem czerwony od KA-Models, to wyszło perfekt. Teraz miałem czarny do Scale Modeling i taki sobie efekt. Podejrzewam, że może sitko ma za duże oczka albo operator do bani. Niemniej jednak 6 prób było... Malowane wszystko lakierami LP. Jakoś super dobrze mi się nimi fuka. Edytowane 9 Sierpnia 2022 przez macio4ever 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 10 Sierpnia 2022 Share Napisano 10 Sierpnia 2022 Przyjdą dywaniki i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macio4ever Napisano 6 Listopada 2022 Autor Share Napisano 6 Listopada 2022 Tablica wyszła dobrze Tym razem nie będzie fajerwerków, model praktycznie skończony. Galeria lada moment, jak złapię chwilę na fotki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liinc Napisano 6 Listopada 2022 Share Napisano 6 Listopada 2022 Kocur !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi