kowal76 Napisano 7 Sierpnia 2022 Share Napisano 7 Sierpnia 2022 Jakiś czas temu zabrałem się za An 24 EE w skali 1/144 PLL LOT. Model ma być w formule diecasta, czyli bez brudzenia , washa itp. Materia bardzo ciężka i idzie dużo szpachli . Spasowanie części nie za dobre, ale jakoś da się ten model zlepić w całość. Dodatkowo czekam na blaszki do niego, gdzie znajdują się anteny, płetwy na kadłub itp. Nie wiem jak je dokleję z moimi grubymi łapami i szwankującym wzrokiem, ale przynajmniej spróbuję :). Na chwilę obecną model sklejony i w 90 % poszpachlowany. Pozostała w zasadzie jeszcze tylko obróbka przy silnikach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Sierpnia 2022 Share Napisano 7 Sierpnia 2022 na mnie czeka w 1:100 dlatego pilnie obserwuje mysle, ze z brudzeniem problemu byc nie powinno, bo lataly czyste 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Sierpnia 2022 Share Napisano 7 Sierpnia 2022 Oj patrzam, moje klimaty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Model gotowy na blaszki na które czekam. W międzyczasie pomalowałem śmigła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Grześku, uważaj na kalkomanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Okopcenia obowiązkowo, tu masz egzemplarz który robisz : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Niestety ma nie być żadnych okopceń :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Nufka peweks ma być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, mirage3 napisał: Nufka peweks Antonow to raczej z "Uniwermaga" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 a ten zuraw na stateczniku jest czarny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2022 18 godzin temu, BRAVO112 napisał: a ten zuraw na stateczniku jest czarny??? Na kalkach jest granatowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 16 Sierpnia 2022 Share Napisano 16 Sierpnia 2022 Może warto zainwestować w takie kalki: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2022 5 minut temu, KRYSTEK napisał: Może warto zainwestować w takie kalki: Jak zepsuje zestawowe , to kupie takowe. Nie lubię nakładania kalek w modelach samolotów pasażerskich i zawsze coś mi nie pójdzie tak jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2022 Dodałem kilka blaszek, ale na kilku poległem. Takie małe rzeczy to nie dla mnie. Zresztą ja nie lubię i nie umiem za bardzo pracować z blaszkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Sierpnia 2022 Share Napisano 20 Sierpnia 2022 No to grunt i malowanki . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Zabrałem się za malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Września 2022 Autor Share Napisano 11 Września 2022 Ostatnio mało czasu na modelowanie., ale powoli idzie ku końcowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi